معرفی وبلاگ
مقام معظم رهبري: بخش مهمی از جهاد اقتصادی مسئله‏ ى تولید ملی است که اگر ملت با همت، عزم و آگاهی و با همراهی و برنامه ریزی درست مسئولان بتواند مشکل تولید داخلی را حل کند بدون تردید بر چالشهایی که دشمن ایجاد می کند غلبه خواهد کرد. با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، این وبلاگ به طور تخصصی به موارد مربوط به شعار امسال؛ تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی واخبار مربوط وموارد مرتبط می پردازد. ب
دسته
تبلاگهاي توليد ملي
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 172468
تعداد نوشته ها : 60
تعداد نظرات : 4

 حمايت از توليد ملي

وبلاگ تولید ملی-همایش اقتصاد مقاومتی

تولید ملی

Rss
طراح قالب
سید جعفر فاطمی نوش آبادی



ابراهيم عباسي با تاكيد بر اهميت كنترل نرخ ارز و تورم و توجه بيش از پيش به سرمايه ايراني و نيروي انساني به عنوان زيرساخت‌هاي اساسي «اقتصاد مقاومتي»، اظهار كرد: تحقق اقتصاد مقاومتي زير سايه تورم‌زدايي و حفظ سرمايه ايراني امكان‌پذير است.

ابراهيم عباسي، عضو هيئت علمي دانشگاه الزهرا(س) با تأكيد بر اهميت كنترل نرخ ارز و تورم و توجه بيش از پيش به سرمايه ايراني و نيروي انساني به عنوان زيرساخت‌هاي اساسي «اقتصاد مقاومتي» اظهار كرد: «اقتصاد مقاومتي» در مرحله اول نياز به ساختارهايي دارد كه اگر اين ساختارها فراهم نباشد، مدت زمان دستيابي به ايده‌آل‌هاي «اقتصاد مقاومتي» افزايش مي‌يابد.

وي در ادامه با اشاره اهميت حفظ سرمايه ايراني در فراهم شدن شرايط قابل قبول در جهت رسيدن به چارچوب‌هاي اقتصاد مقاومتي، افزود: اگر در داخل كشور شرايط لازم فراهم نباشد، سرمايه‌گذار ايراني ترغيب مي‌شود كه به سرمايه‌گذاري در كشورهاي ديگر بپردازد.

عضو هيئت علمي دانشگاه الزهرا(س) خاطرنشان كرد: اگر سرمايه ايراني در داخل كشور مورد استفاده قرار نگيرد، نتيجه آن اين است كه ميزان توليد در كشور كاهش مي‌يابد و اين منجر به ‌‌پايين آمدن نرخ اشتغال مي‌شود كه طبيعتاً به دنبال آن بيكاري در جامعه نيز افزايش خواهد يافت.

وي با تأكيد بر نقش اساسي دولت در اين مسئله افزود: دولت بايد با ايجاد جذابيت‌هاي لازم براي سرمايه‌گذاران، سرمايه‌هايي را كه از كشور خارج شده است، به داخل كشور برگرداند و در واقع شرايط لازم را براي بازگشت اين سرمايه‌ها ايجاد كند و در خصوص شرايط ايجاد شده، تضمين‌هاي لازم را به سرمايه‌گذاران بدهد.

وي خاطرنشان كرد: در دوره‌هاي مختلف، ميلياردها دلار از سرمايه داخلي به طرق مختلف به كشورهايي نظير امريكا، كانادا و نيز برخي كشورهاي اروپايي روانه شده است و متأسفانه در حال حاضر هم اين خروج سرمايه از كشور ادامه دارد كه اگر شرايطي فراهم شود كه اين سرمايه‌ها به داخل كشور برگردد، في‌نفسه موجب توليد و اشتغال خواهد شد.

ابراهيم عباسي ضمن تشريح ديگر زيرساخت‌هاي ضروري اقتصاد مقاومتي، اظهار كرد: در مرحله بعد بايد توجه بيشتري به سرمايه‌هاي انساني كشور معطوف شود كه از جمله مصاديق آن رسيدگي بيشتر به وضعيت نخبگان و ارائه راهكارهايي در جهت جلوگيري از خروج نخبگان از كشور و توجه بيشتر به نيروي انساني است.

وي با اشاره به يكي ديگر از زيرساخت‌‌هاي اقتصاد مقاومتي، افزود: يكي از زيرساخت‌هاي بسيار مهمي كه به آن توجه كمتري شده، مسئله تورم است كه بعضاً نحوه بودجه‌ريزي و برخي تصميم‌گيري‌ها در نظام پولي و مالي موجب تورم زايي شده است.

عضو هيئت علمي دانشگاه الزهرا(س) ضمن اشاره به تورم‌زدايي به عنوان يكي از زيرساخت‌هاي مهم اقتصاد مقاومتي، خاطرنشان كرد: تورم در حال حاضر تبديل به بيماري اقتصادي كشور ما شده كه اين مسئله باعث شده كه در عرصه بين‌المللي، صادرات كشور دچار مشكل شود و در طرف مقابل واردات افزايش پيدا كند و دليل آن بالا بودن قيمت كالاها در داخل كشور است.

وي ادامه داد: اقتصاد در شرايط تورمي بازدهي ندارد و به موجب آن توليد داخل افزايش پيدا نمي‌كند و بيكاري افزايش پيدا مي‌كند كه نتيجه‌ آن بالا رفتن نرخ بيكاري در جامعه و افزايش مفاسد اجتماعي و متعاقبا هزينه‌هاي اجتماعي و سياسي و امنيتي كشور است كه اين مسئله كشور را از تحقق «اقتصاد مقاومتي» دور خواهد كرد.


منبع : خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)

15 مردادماه سالروز شهادت سرلشكر خلبان عباس بابايي معاون عمليات نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي بود.

«امير سرتيپ خليلي»از همرزمان و شاگردان شهيد بابايي مي‌گويد: عباس بابايي در حالي و در 30 سالگي ( سال 1360) فرماندهي پايگاه هشتم شكاري اصفهان را عهده‌دار شد كه اين پايگاه بزرگترين پايگاه هوايي خاورميانه محسوب مي‌شود.



بابايي توجهي ويژه به داشته‌هاي نيروي هوايي و حفظ دستاوردهاي بومي صنعت نيروي هوايي داشت و نخستين فرماندهي بود كه در جهت سازندگي نيروي هوايي قدم برداشت و توانست در اين مسير ارتباط خوبي با دانشگاه صنعتي اصفهان برقرار كند.


نگاه غرب از دهه 1990 به ظرفيت ويژه‌اي به نام نيروي انساني بود. اين نگاه رويكردي جديد است كه در جهان شكل گرفته اما در مديريت عباس بابايي و در 30 سال پيش، توجه به پتانسيل و ظرفيت‌هاي نيروي انساني به عنوان اصلي‌ترين بازوي كار قابل مشاهده بود.


دشمنان در طول جنگ تحميلي با حمله به نفتكش‌هاي كشورمان قصد قطع صدور نفت جمهوري اسلامي را داشتند اما حتي صدور يك قطره نفت ايران قطع نشد و تمام اينها مرهون زحمات و تلاش‌ها و رشادت‌هاي افرادي همچون شهيد عباس بابايي بود.


اميرسرتيپ محمدرضا عطايي نيز مي‌گويد: بابايي فرماندهي شجاع، مسئوليت‌پذير، مؤمن، منطقي، صادق و فروتن بود. اگر كسي بابايي را نمي‌شناخت تصور اينكه اين فرد، خلبان جنگنده‌اي مانند F-14 است برايش ممكن نبود. در هر طرح عملياتي‌اي كه در نيروي هوايي داده مي‌شد عباس بابايي به عنوان يك پيشقدم، اولين كسي بود كه اين طرح را اجرايي مي‌كرد.


ابتكار ساخت بمب پرنده و استفاده از هواپيماي جنگنده F-14 به عنوان يك بمب‌افكن، طرح پيشنهادي عباس بابايي بود كه نتيجه بسيار مثبتي در روند جنگ داشت.


دغدغه‌ها و مشكلات پرسنل يكي از مهمترين دغدغه‌هاي عباس بابايي بود و او حتي با حضور در مناطق محروم، سازندگي و خدمات‌رساني به اين مناطق را نيز در دستور كار خود قرار داده بود و از نزديك با مشكلات آشنا بود و براي رفع آن اقدام مي‌كرد. آينده‌نگري و توجه به سرمايه‌ها و توليد ملي از خصوصيات برجسته اين شهيد بود.

منبع : خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)

حجت الاسلام حاجي زاده با اشاره به تاكيد رهبر معظم انقلاب اسلامي بر توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني گفت: فرهنگ استفاده از توليد ملي رايج شود.

حجت‌الاسلام جواد حاجي‌زاده، عضو شوراي استاني حوزه علميه آذربايجان‌شرقي، در جمع اعضاي شوراي فرهنگ عمومي اهر اظهار داشت: همانطور كه رهبري تاكيد داشتند براي عبور از تحريم‌ها نيازمند تحقق اقتصاد مقاومتي در سطوح مختلف هستيم.



وي با تاكيد بر اين‌كه وابستگي اقتصادي، به دنبال خود وابستگي فرهنگي و عقيدتي را نيز خواهد داشت، خاطرنشان كرد: خودكفايي در عرصه‌هاي مختلف، موجب خنثي شدن تحريم‌هاي اقتصادي دشمنان مي شود، كه اين امر بدون فرهنگ سازي براي مصرف توليد داخل محقق نخواهد شد.



حجت الاسلام حاجي زاده لازمه تحقق توصيه رهبر معظم انقلاب اسلامي مبني بر توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني را افزايش كيفيت و كاهش قيمت توليدات داخلي دانست و گفت: اگر فرهنگ استفاده از توليد ملي رايج شود، توليدكننده داخلي خود را ملزم به ارتقاي كيفيت محصول خواهد ديد، بايستي تعامل سازنده و نزديكي ميان توليد، عرضه و تقاضا به وجود آيد.



امام جمعه اهر تحقق شعار سال را در گرو تعامل و همكاري مردم و مسؤولان دانست و با اشاره به توطئه‌هاي استكبار جهاني در افزايش تحريم‌ها براي براندازي نظام اسلامي ايران افزود: ملت ايران در سايه همين تحريم‌ها در بسياري از عرصه ها خودكفا و حتي تبديل به صادركننده همان محصولات تحريمي شده است، تحريم‌ها هميشه بوده و تأثيري در اراده ملت ايران نداشته است.



وي تحريم‌ها را عامل پيشرفت‌هاي مختلف در حوزه‌هاي علمي، پژوهشي، كشاورزي و اقتصادي دانست و تأكيد كرد: امسال با توجه به موقعيت حساس كشور، بايد تلاش كنيم تا با ترويج فرهنگ استفاده از توليد كالاهاي داخلي و همچنين تقويت صنايع و توليدات كشور زمينه را براي اشتغال پايدار جوانان در اين طرح‌ها فراهم كنيم.



عضو شوراي استاني حوزه علميه آذربايجان‌شرقي با تاكيد بر اين‌كه بايد ساز و كارهاي لازم فرهنگ مصرف توليدات داخلي به يك فرهنگ عمومي تبديل شود، افزود: گرايش مردم به مصرف توليدات داخلي موجل رونق اقتصاد و توليد كشور و در نهايت رفع معضل بيكاري و فقر در سطوح مختلف خواهد بود.



حجت الاسلام حاجي زاده در پايان با انتقاد از بروكراسي زائد اداري در جهت حمايت از توليدكنندگان داخلي گفت: مسؤولان بايد با پرهيز از كاغذبازي‌هاي نامتعارف همت خود را در حمايت از كار آفرينان كار گيرند، سؤال اينجاست كه چرا بايد واردات محصولات مشابه خارجي بسيار راحت تر از ارائه تسهيلات به توليدكنندگان داخلي است./935/پ203/ب


منبع:خبرگزاري رسا


امروز اهميت عامل نيروي انساني در فرآيند توليد امري انكار‌ناپذير است و بر اين اساس با توجه به نقش آموزش در چرخه بهبود بهره‌وري توليد، ضروري است تا برنامه‌ريزي لازم براي بهره‌گيري از آموزش در جهت ارتقاي توليد ملي صورت گيرد.



كوروش پرند ـ معاون وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي ـ با بيان اين مطلب گفت: توليد ملي و تلاش براي ارتقاي سطح كاربرد آن از عرصه‌ داخلي به عرصه‌ بين‌المللي در توسعه اقتصادي كشور‌ها تاثير بسزايي دارد به نحوي كه ورود توليدات ملي در بازار‌هاي رقابت جهاني يكي از شاخصه‌هاي نرخ رشد اقتصادي به شمار مي رود.

وي با اشاره به سهم قابل توجه آموزش‌هاي مهارتي فني و حرفه‌اي در توسعه توليدات ملي،‌ گفت: در فضاي رقابتي كنوني بالا‌بردن كيفيت نيروي كار به ويژه در حوزه آموزش‌هاي برتر و پيشرفته امري ضروري و حايز اهميت است.

پرند افزود: سازمان آموزش فني و حرفه‌اي به عنوان يكي از متوليان اصلي نظام آموزش مهارتي كشور با داشتن استراتژي كلان تربيت نيروي انساني بخش‌هاي مختلف توليدي، ارتقاي مهارت شاغلان مراكز توليدي و اجراي آموزش‌هاي مبتني بر تغييرات فن‌آوري، پس از تصويب و ابلاغ نظام آموزش مهارت و فن‌آوري، با تدوين سند راهبردي مهارت و فن‌آوري تمام اهتمام خود را براي تحقق اهداف سال توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني به كار گرفته است.

رييس سازمان آموزش فني و حرفه‌اي كشور در ادامه درباره ارائه آموزش‌هاي تكميلي بين سطوح تحصيلي توضيح داد: اين آموزشها به منظور همسويي با تحولات جهاني در زمينه آموزشهاي مهارتي و ايجاد زمينه ارتقاي منابع انساني در قالب دوره‌هاي پودماني اجرا مي شود كه تكميل اين پودمانها منجر به اخذ مدرك و مقطع تحصيلي خواهد شد.

وي افزود: خوشبختانه استانداردهاي اين آموزشها در سازمان تدوين شده و در مراكز آموزش فني و حرفه‌اي و علمي و كاربردي زير مجموعه سازمان در حال اجرا است.

به گفته پرند تهيه، ترجمه و تاليف اسناد آموزشي كشورهاي مطرح جهان از گام‌هاي اوليه براي ارايه طرح آموزشهاي تكميلي بين سطوح تحصيلي است.

معاون وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي گفت: طراحي دوره‌هاي تكميلي بين سطوح تحصيلي را به منظور ارتقاي دانش و مهارت نيروي كار و اصلاح هرم تحصيلي نيروي كار از سال گذشته آغاز كرديم و هم اكنون تدوين، ترجمه و تاليف اسناد آموزشي را با الگو‌برداري از كشور‌هاي موفق دنيا و بومي‌سازي آنها براي اجراي آموزش‌هاي تكميلي بين سطوح تحصيلي در دست اقدام داريم.


منبع : ايسنا

رييس كميسيون برنامه ،بودجه و محاسبات مجلس غفلت از توليد ملي و استفاده از سرمايه داخلي را راهكار مناسب براي دور زدن و مقاومت در برابر تحريم ها توصيف و تصريح كرد: اتكا به منابع خارجي ما را نسبت به تحريم‌ها آسيب‌پذير كند.
غلامرضا مصباحي مقدم گفت: استفاده معقول و مديريت شده از امكانات و منابع ارزشمند داخلي از نيروي انساني گرفته تا منابع گازي در جهت ارتقا كيفيت و كميت توليد ملي ، نياز كشور به بيگانگان را به صفر مي رساند.

نماينده مردم تهران، ري، شميرانات و اسلامشهر در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اين كه براساس قانون، تا پايان سال 93، بايد 80درصد از فعاليت هاي بخشي دولتي به بخش غير دولتي واگذار شود، افزود: تقويت بخش خصوصي به عنوان بستري براي همراهي با بخش دولتي در جهت ارتقا كيفيت توليد در شرايط حاضر براي مقابله با تحريم ها امري ضروري است.

مصباحي مقدم مديريت و كنترل صحيح بر واردات را از مهم ترين شاخص هاي حمايت از توليد ملي توصيف و تصريح كرد: اولويت بندي نيازهاي ضروري كشور براي كنترل واردات در شرايط حاضر بايد در اولويت كارها باشد.

رييس كميسيون برنامه ، بودجه و محاسبات مجلس تاكيد كرد: ايجاد فرصت هاي شغلي از سوي بنگاه هاي توليدي منجر به افزايش توليد و اشتغال مي شود كه اين دو مقوله به خودي خود اقتصاد كشور را در برابر تحريم مقاوم مي سازد./

منبع : خبرگزاري خانه ملت


به همت اداره پژوهش خواهران مركز مديريت حوزه علميه خراسان، فراخوان مقاله با عنوان « توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني» برگزار مي شود.

به منظور تشويق و ترغيب طلاب به ارائه فعاليت هاي پژوهشي با توجه به نامگذاري سال از سوي مقام معظم رهبري به نام سال «توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني» و همزمان با فرارسيدن ماه مبارك رمضان، اداره پژوهش خواهران مركز مديريت حوزه علميه خراسان اقدام به برگزاري فراخوان مقاله با عنوان « توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني» كرده است.



بر اساس اين گزارش، تمامي طلاب، اساتيد و كادر مدارس علميه خواهران استان هاي خراسان مي توانند در اين فراخوان شركت و در در موضوعات: توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني از ديدگاه اسلام، خانواده و توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني و نان و توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني مقالات خود را ارائه كنند.



طلاب و پژوهشگران خواهر حوزه علميه خراسان تا پايان آذرماه فرصت دارند تا آثار خود را به دبيرخانه اين فراخوان به آدرس : مشهد، حرم مطهر، دوربرگردان طبرسي، جنب بنياد پژوهش هاي آستان قدس رضوي، مركز مديريت حوزه علميه خراسان، دفتر امورخواهران، اداره پژوهش. ارسال كنند.
منبع: روابط عمومي حوزه علميه خراسان

نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي با بيان اين‌كه تحريم ها خللي در اراده ملت ايجاد نخواهد كرد بر ضرورت تبديل اين تهديد به فرصت از سوي مسؤولان تأكيد كرد و گفت: توجه به خودكفايي ملي كشور را در برابر تحريم‌ها بيمه مي‌كند.


اسماعيل كوثري نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري در جمع مسؤولان نظام، رمز غلبه بر توطئه‌هاي دشمنان را ايستادگي و پافشاري مردم بر اعتقادات ذكر كرد.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي وحدت مسؤولان و تصميمات صحيح در مواجهه با چالش ها را از ديگر عوامل موفقيت نظام اسلامي برشمرد و ابراز كرد: ملت ايران با وجود تهديد و فشار از سوي دشمنان توانسته است با اتحاد و همدلي بر مشكلات غلبه كند.
عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس با اشاره به سياه نمايي برخي از رسانه‌ها در خصوص مشكلات جاري كشور، عنوان كرد: كساني كه با اسلام عناد دارند كارشان جو سازي و سياه نمايي است و نبايد از آنها توقع داشت كه بر روي نقاط مثبت تأكيد كنند.
كوثري ادامه داد: آنها با بزرگ نمايي مشكلات اقتصادي بر روي كمبود برخي از اقلام در كشور تأكيد مي‌كنند و با سطحي نگري به مشكلات دامن مي‌زنند.
وي با بيان اين‌كه بدخواهان نظام اسلامي در داخل و خارج از كشور به دنبال تضعيف نظام و اراده مردم هستند، تصريح كرد: اين افراد به دنبال عملي كردن اهداف استكبار در كشور هستند و طبيعي است در راه پياده كردن اين اهداف دست به هر اقدام شومي بزنند.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي يكي از راهكارهاي مقابله با تحريم و فشارهاي اقتصادي دشمنان را توجه مسؤولان به توليد داخلي دانست و ابراز داشت: توجه به اين امر گامي مؤثر در بهبود وضعيت اقتصادي كشور و خنثي كننده توطئه دشمنان است.
كوثري به تجربه سي و چند ساله نظام اسلامي در مواجهه با تحريم‌ها و فشارهاي اقتصادي اشاره و بر ضرورت تبديل فرصت از اين تحريم‌ها تأكيد كرد و گفت: جمهوري اسلامي همواره با درايت توانسته تحريم‌ها را يكي پس از ديگري پشت سر بگذارد. توجه به خودكفايي و بي نيازي از بيگانگان كشور را در برابر تحريم‌ها بيمه مي‌كند.


منبع : خبرگزاري رسا

حسن محمدي با اشاره به استقبال زياد افراد در سنين مختلف از بخش توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني نمايشگاه قرآن، گفت: اين نشان‌دهنده آمادگي نسل‌هاي مختلف در پرداختن به مطالبات نظام و انسجام در حوزه اقتصاد بومي و توجه به كالاي داخلي است.

حسن محمدي، مدير عامل تشكل‌هاي قرآني كشور و مدير بخش توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني، در بيستمين نمايشگاه بين‌المللي قرآن كريم، به تشريح فعاليت‌هاي انجام شده در اين بخش در طول برگزاري بيستمين نمايشگاه بين‌المللي قرآن كريم پرداخت.

وي با بيان اين‌كه در حوزه گرافيكي و بصري تلاش بر اين بود كه به صورت جذاب به انتقال مفاهيم مرتبط با توليد ملي با استفاده از ابزار هنر القاء شود، افزود: در بُعد مفهومي كوشيديم كه آثار استفاده از توليدات داخلي و تبعات سوء مصرف‌گرايي و تمايل به كالاي خارجي را به مخاطبان منتقل كنيم.

محمدي خاطرنشان كرد: با استفاده از تابلوهايي كه از روايات ائمه اطهار(ع) استخراج شده بود و همچنين سخنان بزرگان در اين زمينه‌ها، به انتقال مفاهيم پرداخته شد و يكي از قسمت‌هاي جذاب اين بخش، توجه به خرسالان بود كه با مسابقات نقاشي و انشاء ايجاد شده نظر آنان را به كالاهاي داخلي جلب كرديم و به اين ترتيب، كوشيديم كه نسل آينده را با اين مفاهيم آشنا كنيم.

وي با اشاره به استقبال بسيار مناسب افراد در سنين مختلف از بخش توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني، اظهار كرد: اين نشان‌دهنده آمادگي نسل‌هاي مختلف در پرداختن به مطالبات نظام و انسجام در حوزه اقتصادي و توجه به كالاي داخلي است.

وي با اشاره به اين‌كه ايده اوليه راه‌اندازي بخش توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني نمايشگاه بين‌المللي قرآن كريم، براساس فرمايش مقام معظم رهبري و نام‌گذاري سال جاري با عنوان توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني شكل گرفت، افزود: در اين بخش، كوشش ما بر پاسخ‌گويي به مطالبات مقام معظم رهبري بوده است.

مدير بخش توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني در نمايشگاه قرآن كريم، فرهنگ‌سازي توليد ملي و فرهنگ‌سازي حمايت از كار و سرمايه ايراني را از اهداف اين بخش برشمرد و افزود: كوشش ما بر اين بوده است كه زواياي شعار امسال را كه اختصاص به مسئله اقتصاد دارد، بروز و در معرض ديد بازديدكنندگان قرار دهيم كه در اين بخش، فعاليت در سه حوزه را آغاز كرديم كه شامل نمايش آمارها، بخش مسابقات و نيز برگزاري نشست‌هاي تخصصي بود.

مدير عامل تشكل‌هاي قرآني كشور همچنين خاطرنشان كرد: با توجه به اين تابلوها، به حق افتخار ملي در وجود آدمي متبلور مي‌شد، زيرا در اين آمارها علاوه بر مقايسه سرمايه‌داري در اسلام و سرمايه‌داري در غرب، نشان داده مي‌شد كه قله‌هاي زيادي در زمينه‌هاي مختلف در دنيا را فتح كرده‌ايم و اين به يك نوع نتيجه توليد ملي و حمايت از كار ايراني و سرمايه داخلي است.

وي ادامه داد: به عنوان مثال فقط با در نظر گرفتن استفاده از كالاي خارجي كه ريشه در مصرف‌گرايي، چشم و هم‌چشمي و عدم توجه به توليد ملي است، نتايج بلندمدت آن نظير تعطيلي كارخانجات داخلي، عدم اشتغال جوانان در آينده، كاهش توليد ملي و ساير مضرات آن براي كشور را به نمايش گذاشتيم كه با استقبال خوب مخاطبان مواجه شد.

مدير عامل تشكل‌هاي قرآني كشور با اشاره به نشست‌هاي بخش توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني، خاطرنشان كرد: در حوزه تخصصي هم نشست‌هاي تخصصي با رويكرد بررسي روش‌هاي فرهنگ‌سازي استفاده از كالاي داخلي و روش‌هاي حمايت ويژه از سرمايه ايراني و كار داخلي برگزار مي‌شود.

وي با اشاره به اين‌كه در برنامه اختتاميه كه در واقع آخرين نشست بخش توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني بود، از كاركنان اين بخش تقدير و تشكر به عمل آمد و مبحث جديدي از مقام معظم رهبري در ارتباط با بحث اقتصادي كشور پخش شد كه ايشان فرمودند ما در وضعيت شعب ابي‌طالب نيستيم، بلكه در وضعيت بدر و خيبر هستيم.

يكي ديگر از برنامه‌هاي اختتاميه، نشان دادن بحران‌هاي ناشي از اقتصادغربي بود كه به صورت مفصل و از زواياي گوناگون به اين مسئله پرداخته شد و از نشست‌هاي متعددي كه در اين بخش برگزار شد، مسابقاتي طراحي شده بود كه از ميان شركت كنندگان به نفرات برتر جوايزي اهداء شد.

وي افزود: در طول برگزاري نمايشگاه قرآن حدود بيست نشست برگزار شد كه در قالب فرهنگ‌سازي استفاده از كالاي داخلي، حمايت از كار، بررسي احاديث و آيات مربوط به سعي و تلاش اقتصادي، موانع توليد ملي، نتايج حاصله از مصرف‌گرايي، نسبت وضعيت اقتصادي كشور با اقتصاد بين‌المللي و نيز استفاده از كالاهاي خارجي كه مشابه داخلي دارند، صورت گرفت و سخنرانان از زواياي گوناگوني به بررسي اين موارد پرداختند.

در اين نشست‌ها اساتيدي نظير محمد لنگري، پژوهشگر اقتصادي، مهدي توحيدي، عضو هيئت علمي دانشگاه، محمود كارگر، پژوهشگر اقتصادي و حسن محمدي، كارشناس ارشد مديريت مالي و ... به سخنراني در خصوص مسائل گوناگون مرتبط با بومي‌سازي و ايراني‌سازي تئوري‌هاي اقتصادي، پرداخته‌اند.

يادآور مي‌شود اختتامه بخش «توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني» بيستمين نمايشگاه بين‌المللي قرآن كريم، دو‌شنبه، 23 مردادماه و اختتاميه نمايشگاه، سه‌شنبه، 24 مردادماه، با حضور عزت‌الله ضرغامي، رئيس سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران، در مصلاي امام خميني(ره) برگزار شد.


منبع : خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)

 
تاريخچه و نوع فعاليت شركت پلي اكريل ايران:
شركت پلي اكريل ايران در تاريخ 24 مردادماه 1353 بصورت مشاركت بين بخش خصوصي و تعدادي از بانك هاي تخصصي ايراني و شركت دوپان دونمورس آمريكا تاسيس شد و تحت شماره 19413 در تهران به ثبت رسيد. بهره برداري از كارخانه در سال 1357 آغاز گرديد. در سال 1362 مركز اصلي شركت به اصفهان (محل كارخانه) منتقل شد و در تاريخ 16/2/1363 تحت شماره 4500 در اداره ثبت شركت هاي اصفهان ثبت گرديد.

موضوع فعاليت :
موضوع شركت برطبق ماده 3 اساسنامه عبارتست از:

1 ) احداث و توسعه كارخانجات توليد الياف و نخ پلي استر و اكريليك در ايران و فروش محصولات آنها در داخل و خارج از كشور.
2) مشاركت در ساير شركت ها از طريق تاسيس يا تعهد سهام شركت هاي جديد، خريد يا تعهد سهام شركت هاي موجود مرتبط با موضوع شركت.
3) سرمايه گذاري مستقيم يا مشاركت در ايجاد، توسعه و راه اندازي طرحهاي توليدي صنعتي و معدني، بازرگاني و خدماتي و خريد و فروش سهام آنها.
4) بطور كلي اقدام و مبادرت به كليه عمليات صنعتي، تجاري و خدمتي مرتبط با موضوعات فوق الذكر.
باستناد نامه شماره 212934 مورخ 11/9/1364 وزارت صنايع در اجراي آئين نامه اجرايي قانون حفاظت و توسعه صنايع ايران (بموجب تصويب شوراي عالي اقتصاد و مجمع عمومي بانك ها)، مطالبات بانك ها در شركت پلي اكريل ايران در تاريخ 5 بهمن ماه 1362 به سرمايه تبديل شد. طبق اين نامه شركت مشمول ماده يك لايحه قانوني 6738 (قانون تعيين مدير يا مديران موقت دولتي) مصوب 26/3/1358 شوراي انقلاب اسلامي ايران اعلام گرديد و اختيارات وزارت صنايع در اين مورد به سازمان صنايع ملي ايران تفويض شد. متعاقباً در سال مالي 65-1364 طبق راي مورخ 13/9/1358 هيات پنج نفري موضوع ماده 2 متمم قانون حفاظت و توسعه صنايع ايران، شركت از شمول لايحه قانوني 6738 خارج و بانكها معادل مطالبات خود بميزان 39 ميليارد ريال از بهمن ماه 1362 در سرمايه شركت پلي اكريل ايران مشاركت نمودند و بموجب صورتجلسه مجمع عمومي فوق العاده مورخ 26/9/1365 از تاريخ مذكور اداره امور شركت در اختيار سهامدران جديد قرارگرفت. براساس مصوبه مورخ 27/12/75 مجمع عمومي فوق العاده، شخصيت حقوقي شركت به سهامي عام تبديل گرديد و سپس در بازار بورس اوراق بهادار تهران پذيرفته شد. سرمايه شركت در سنوات قبل طي چندين مرحله افزايش و يك مرحله نيز كاهش داشته است.
شركت هاي سرمايه گذاري آتيه دماوند، صنعت و معدن و بانك صنعت و معدن پيرو آگهي واگذاري سهام از طريق بورس اوراق بهادار مورخ 26/8/83 جمعاً تعداد 189.467.840 سهم شركت پلي اكريل ايران، معادل 53/66% سرمايه شركت را در تاريخ 1/9/83 به شركت مجتمع صنايع و معادن احياء سپاهان واگذار نمودند. همچنين پيرو آگهي واگذاري سهام، از طريق بورس و اوراق بهادار، تعداد 74.695.784 سهم متعلق به شركت سرمايه گذاري بانك ملي ايران در تاريخ 7/11/83 به شركت هاي كنزاينوستمنت و پخش عظيم (هر كدام 50%) واگذار شده است. همچنين متعاقب امضاي قرارداد فروش سهام، تعداد 189.467.840 سهم متعلق به شركت مجتمع صنايع و معادن احياء سپاهان تماماً در تاريخ 6/3/85 به شركت پخش عظيم واگذار گرديده است.
به موجب مصوبه مجمع عمومي فوق العاده مورخ 22/12/1386 مقرر شده سرمايه شركت به ميزان صد درصد از محل مطالبات حال شده و واريز نقدي سهامداران از مبلغ 8/284 ميليارد ريال به 6/569 ميليارد ريال افزايش يابد. در اين خصوص تا تاريخ 9/10/1387 از محل مطالبات حال شده و واريز نقدي سهامداران مجموعاً به ميزان 206.281.960.000 ريال افزايش و نهايتاً به مبلغ 491.081.960.000  ريال رسيده است كه مراحل ثبت آن در اداره ثبت شركت ها در جريان انجام مي باشد.

توليدات شركت پلي اكريل ايران:
ظرفيت اسمي توليد شركت پلي اكريل ايران معادل 124.600 تن و ظرفيت قابل دسترس برابر با 127.700 تن در سال مي باشد. اين توليدات شامل انواع نخ و الياف پلي استر، الياف اكريليك فرشي، پتويي و تاپس اكريليك و پلي استر است كه  ذيلابصورت اجمالي معرفي گرديده است.

1) نخ پلي استر
نخ پلي استر كه در كارخانه پلي استر توليد مي شود با ظرفيت قابل دسترس ساليانه 21.000 تن، شامل نخ كشيده شده و نخ كشيده نشده در ديتكس هاي مختلف مي باشد و در صنايع بافندگي جهت توليد پارچه هاي پرده اي و بافندگي كشباف مورد استفاده قرارمي گيرد. تعداد كاركنان در اين كارخانه در پايان نيمه دوم سال 87-86 به 105 نفر رسيده است.


2) الياف پلي استر
الياف پلي استر كه با دنيرهاي مختلف جايگزين مناسبي براي پنبه در صنايع نساجي مي باشد در كارخانه پلي استر با ظرفيت قابل دسترس سالانه 36.000 تن توليد مي گردد. اين الياف در توليد انواع پارچه نيز بكار مي رود. در اين كارخانه فعلاً تعداد كاركنان 137 نفر مي باشند.

3) الياف اكريليك پتويي
الياف اكريليك پتويي با ظرفيت قابل دسترس ساليانه 23.500 تن كه در صنعت پتوبافي مورد استفاده قرار مي گيرد بعنوان يكي ديگر از توليدات شركت است و در كارخانه اكريليك قديم توليد مي شود. در اين كارخانه تا پايان سال مالي 1387 دقيقاً 319 نفر مي باشند.

4) الياف اكريليك فرشي
الياف اكريليك فرشي در كارخانه اكريليك 2 با ظرفيت قابل دسترس سالانه 37.000 تن توليد مي گردد. اين محصول در كارخانجات توليد فرش ماشيني مورد استفاده قرار مي گيرد. در اين كارخانه تعداد شاغلين در حال حاضر 201 نفر مي باشند.

5) تاپس پلي استر
تاپس پلي استر و اكريليك در كارخانه تاپس پلي استر و اكريليك با ظرفيت قابل دسترس ساليانه 10.200 تن توليد مي شود. (گزارش هيات مديره شركت پلي اكريل ايران، 1387)

 

آن چه را كه مي‌نويسم نه تنها حكم شرع مقدس بلكه تجربه‌اي است كه نه يك بار بلكه صد بار با حواسم حس كرده‌ام و ذائقه‌ام طعم تلخ آن‌ها را چشيده و جانم از پليدي‌اش رنج برده‌است.


سرورم با اين اداراتي كه از شاهان به ما ارث رسيده و غرب كافر به كام خود دستكاري كرده است، جمله نجات بخش "توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني" تحقق‌پذير نيست. زيرا كه شرع مقدس مي‌فرمايد: اگر گلاب را در ظرف آلوده به شراب بريزيد گلاب هم نجس مي‌گردد و پزشكان مي‌گويند اگر بهترين غذاها را در ظرف آلوده به ميكروبي بريزيد آن غذا آدم‌كش مي‌گردد.

و با چنين مدارك و تجربه‌هاي تلخي كه از اداراتمان دارم، باور دارم كه اگر كارآفرينان تا پايان سال در پي توليد بدوند در پايان دوندگي‌ها چيزي به جز يك جفت كفش پاره و سرمايه‌اي بر باد رفته و دلي شكسته حاصلي نمي‌برند. من كه چند بار ماجراي مهندساني كه كمر همت براي تبديل آبياري ابتدايي كشاورزي را به آبياري صنعتي بربستند را به مسئولان گزارش داده‌ام ليكن در اين جا به عنوان سندي بر ادعا دگر بار تكرار مي‌كنم.

و چون مهندسان آبياري صنعتي دريافتند بيشترين سوبسيدهاي آبياري (سالي ۱۰۰ميليارد تومان) خرج خريد ورق‌هاي ژئوممبران مي‌شود و اين ورقه‌ها از جزيره‌اي فسقلي وارد مي‌گردد. به رياست جمهور گزارش مي‌دهند و ايشان مبلغ هشت و نيم مليارد تومان بيش از تمام مخارج تاسيسات به بانكي حواله مي‌دهند ليكن گروه چهار سال براي اخذ مجوزها از ادارات، پياده‌روي مي‌كنند و هفت خان رستم را كه در نورديدند همان بانك سه هزارمليارد توماني مي‌فرمايد ما چنين بودجه‌اي نداريم! گر چه توان پرداخت سالي ده ميليارد از اين ورقه‌ها را دارد و در اين چهار سال ۴۰۰ مليارد تومان را پرداخت كرده است و گروه را به تهران از پي نخود سياه فرستاده است و چون نخود سياه وجود ندارد، زمين‌گير مي‌گردند و لحظه درماندگي به جزيره دعوت مي‌شوند و به آنان گفته مي‌شود بيش از اين خود را نيازاريد زيرا ما در ميان مسئولان كشور شما، دوستان و شركايي و در هر اداره ياوري داريم كه به شما اجازه همكاري با ما را نمي‌دهند. و گروه صدها شكايت مي‌كنند و دادرسي نمي‌يابند!!

اين يكي گرم و گيراتر است: نويسنده فرهنگ‌نامه شيمي؛ برنده كتاب سال پس از آن كه در كشوري با درآمدهاي بسيار، اشباع مي‌گردد، مصمم مي‌شود براي حفظ ايمان نوه‌هايش، به همراه سه فرزند پزشك و دانشمندش به ايران برگردند و بيمارستان خيريه‌اي در يكي از مناطق محروم مشهد تاسيس كنند. اداره بهداشت خراسان رضوي مي‌فرمايد ما در صورتي با تاسيس چنين بيمارستاني موافقت مي‌كنيم كه آن را در بالاي شهر و منطقه‌اي بسازي كه آپارتمان‌هاي تازه‌ساز آن جا را متري ۶ مليون تومان مي‌خرند و در انتهاي خيابان طبرسي منطقه‌اي با نيم مليون فقيرنشين مجوز داده نمي‌شود. دكتر هنگامي كه از ساختن بيمارستان در منطقه فقيرنشين مايوس و مصمم مي‌شود خيراتي خود را در كشور ديگري تاسيس كند با خنده تلخي به من مي‌گويد: تو با اين ادارات چگونه مي‌تواني در ايران نفس بكشي؟ و اين داستان را برايم حكايت مي‌كند:

در آن كشور مي‌خواستم براي كسب درآمد بيمارستان خصوصي بسازم و من براي كسب مجوز، نامه‌اي به سازمان بهداشت نوشتم و خود بردم . مسئول پس از خواندن نامه با لهجه مشهدي مرا به نام خواند و گفت عمو جان اين جا كه ايران نيست كه براي هر كاري از هر چه اداره در كشور داريد استعلام بگيريد. برو خواسته و داشته‌هاي خود را در گزارشي بنويس و به اداره كاريابي بده و آن جا پس از پانزده روز، تمام راهكارها را به تو نشان مي‌دهند و من چنين كردم و ۱۵ روز بعد چنين دفترچه‌اي به درب خانه‌ام آوردند. شهرداري از خدمت من تشكر كرده بود و نوشته بود اگر بيمارستان را در فلان منطقه فقيرنشين تاسيس كني ما هر چه پول لازم داريد با نرخ ۴% تقديم مي‌كنيم و القصه ما با امضايي، ساختن بيمارستان را به شركتي واگذار كرديم و ۱۱ ماه بعد بيمارستان به بهرداري نشست و ما از لحظه تاسيس تا امروز پول پارو مي‌كنيم . اما در اين جا براي تاسيس بيمارستان خيريه‌اي در زمين خود و به خرج خود سرم سفيد شده و به بلاد كفر برمي‌گردم چه ادارات آنان با فرهنگ اسلام از ادارات شما آشناتر هستند؟!!

آه كه فرهنگ اداري دل‌خواه شهداي ما در كافرستان پياده شده است و فرهنگ ادارات دل‌بسته كفر در كشوري كه ما به خاطر نمايش اسلام در آن، رودخانه‌اي خون داده‌ايم. سرورم و مسئولان دلسوز! تا ما هم چنين اداره‌هايي نداشته باشيم هر چه بكاريم، درو كنيم و در انبان ذخيره بريزيم در پايان زحماتمان، انبان خالي را بر دوش مي‌كشيم. و لا حول و لا قوه الا بالله.

منبع:الف

وحيد محمدي
در ادبيات اقتصادي، رشد مداوم و توسعه پايدار از مفاهيم اساسي توسعه اقتصادي به شمار مي آيند.
امروزه دو تئوري مشهور در مورد توسعه اقتصادي وجود دارد:
1- استراتژي جايگزيني واردات؛
2- استراتژي توسعه صادرات، اين دو تئوري با وجود همه تفاوت كاربردهايشان يك مفهوم مشترك دارند: «براي توسعه كشور بايد از توليد ملي كشور حمايت شود.» تفاوت اين دو تئوري تنها در چگونگي حمايت از توليد داخلي و مدت اين حمايت است.
براساس اين تئوري ها چرا بايد به توليدات ملي توجه كرد؟ دلايل تأكيد اين تئوري ها بر حمايت از توليد ملي و نحوه حمايت از آن را مي توان به صورت زير برشمرد:
آموزش در صنايع
امروزه غول هاي صنعتي و انحصارگرا در بسياري از صنايع پايه و استراتژيك شكل گرفته اند كه عمده بازارهاي جهاني را در دست دارند و با توجه به صرفه هاي به مقياس بزرگ اين شركت ها، هيچ محصول داخلي در بازارهاي جهاني توان رقابت با محصولات اين شركت ها را ندارد. بنابراين براي سودآوري برخي از محصولات بايد هزينه توليد آن ها را در كشور پايين آورد تا به تدريج به مرحله توليد انبوه برسند. براي مثال در كشور چين دولت به كاركنان كارخانه ها آموزش رايگان مي دهد و بدين ترتيب هم بهره وري كارگران را بالا مي برد و هم هزينه توليد كارخانه داران را پايين مي آورد.
در كشور ما نيز مي توان با مديريت بهتر منابع، بسياري از صنايع را مورد حمايت قرار داد. به عنوان مثال مي توان در ازاي اختصاص بخشي از يارانه آموزشي دانشگاه ها به صنعت، در برخي از موارد، آموزش را به مراكز صنعتي و كارخانه ها واگذار كرد و بدين ترتيب كارخانه ها آموزش كاربردي مورد نيازشان را به دانشجويان مي دهند و ديگر لازم نيست تا براي تربيت نيروي كار متخصص بودجه اي جداگانه صرف كنند. همين طور مي توان از راه همكاري بهتر بخش صنعت و دانشگاه، دانشگاه ها پروژه هاي درسي و پايان نامه هايي در راستاي نيازهاي صنعت تعريف كنند و به اين ترتيب هزينه بخش تحقيق و توسعه صنايع پايين آيد.
تشكيل خوشه هاي صنعتي
يكي از مهم ترين عوامل توسعه كشورهايي مثل كره جنوبي و چين، ايجاد موفقيت آميز خوشه هاي صنعتي در كشورشان بوده است. خوشه صنعتي به معناي مجموعه اي از صنايع كوچك و بنگاه هاي خدماتي است كه در يك رشته صنعتي با تكيه بر مزيت هاي خاص يك منطقه جغرافيايي سازماندهي شده اند. در خوشه صنعتي تمامي صنايعي كه با يكديگر در زنجيره توليد ارتباط دارند در كنار يكديگر قرارگرفته اند.
شناسايي مزيت هاي نسبي هر منطقه از كشور و دادن مشاوره و تسهيلات به سرمايه گذاران بخش خصوصي از اساسي ترين اركان حمايت از توليد ملي شمرده مي شود كه مي توان هزينه توليد و توان رقابت پذيري را در صنايع كشور گسترش دهد. به عنوان مثال اگر در يك منطقه، صنايع ذوب آهن، قطعه سازي، طراحي و مونتاژ در كنار يكديگر قرارگرفته باشند، به طور حتم از بسياري از هزينه هاي حمل و نقل و آموزش و... كاسته مي شود و هزينه توليد سرشكن مي گردد.
ايجاد بسترهاي شكوفايي
صنعت توسط دولت
توليد درصنعت مستقل از ساير صنايع و زير ساخت هاي لازم براي توسعه آن صنعت نيست و درعين حال، سرمايه گذاري و توسعه زير ساخت هاي لازم براي گسترش تجارت آن وظيفه بنگاه هاي خصوصي نيست. اين وظيفه دولت است كه بسترهاي لازم را براي شكوفايي يك صنعت دركشور ايجاد كند.
اهميت نوآوري و خلق ايده هاي جديد
از مهم ترين عوامل توسعه، خلق ايده هاي جديد است، كشورهاي توسعه يافته، در بسياري از محصولات، داراي تجارب بالايي از لحاظ مديريتي و از لحاظ فني و بازاريابي هستند و اين امررقابت با آن ها را دشوار مي كند. بنابر اين يك راه براي توسعه صادرات و ايجاد بازارهاي جديد، سرمايه گذاري در ايده ها و محصولات جديد مي باشد. به عنوان مثال تا چند سال پيش، كمتر كسي فكر مي كرد كه روزي شركت مايكروسافت در زمينه سيستم عامل رقيبي پيدا كند. درحالي كه امروزه در گوشي هاي جديد، سيستم عامل اندرويد گوي سبقت را از مايكروسافت ربوده است. ولي تأمين مالي مناسب ايده هاي جديد، يكي از مشكل ترين و پيچيده ترين عناصر درفرآيند راه اندازي كسب و كارهاي كارآفرينانه است.
يكي از راه هاي تأمين مالي طرح هاي كار آفرينانه، سرمايه گذاري مخاطره پذير است. براي شركت هايي كه درمرحله شكل گيري هستند، اكثراً بايد از پول خانواده و دوستان استفاده كرد و سپس با رشد شركت به سمت سرمايه گذاران رسمي تر مانند سرمايه گذاران مخاطره پذير روي آورد. سرمايه گذاري مخاطره پذير، منبع سرمايه براي شركت هايي است كه در ابتداي راه توليد هستند. سرمايه مخاطره پذير از آن جهت كه كمك به شكل گيري تجاري سازي طرح ها، ايده ها و برنامه هاي كسب وكار مي نمايد و در خدمت طرح ها و ايده هايي قرار مي گيرد كه تاكنون دربازار تست نشده است، مخاطره پذير ناميده مي شود.
تجربه كشورهاي صنعتي نشان داده است كه سرمايه گذاري مخاطره پذير از عوامل اصلي توسعه كشورها مي باشد. اين نوع سرمايه گذاري ها در مرحله اول به دليل عدم سرمايه گذاران بزرگ، توسط دولت انجام مي شود. درمرحله دوم پس از توسعه يافتگي كشور و گسترش بازارهاي مالي دركشور اين نوع سرمايه گذاري نيز توسط سرمايه گذاران بخش خصوصي انجام مي شود. اكنون سرمايه گذاران مخاطره پذير تنها به تهيه سرمايه هاي مالي نمي پردازند، بلكه نقش فعالي را نيز در زمينه تصميم گيري در شركت ها برعهده دارند.
اين امر به دليل شرايط مخاطرات جديد مي باشد كه از راه عدم اطمينان و عدم تقارن اطلاعات داخلي و خارجي مشخص مي شود. سرمايه گذاران مخاطره پذير در زمينه تعيين سرمايه گذاري و نظارت برشركت هاي جديد در بخش خاص يا از بازار و يا در مرحله خاصي از توسعه شركت خبره شده اند. تحقيقات در زمينه سرمايه گذاري مخاطره پذير نشان داده است كه شركت هاي با پشتوانه سرمايه گذاري مخاطره پذير نقش مهمي را در تجاري نمودن فن آوري ها ايفا مي نمايند. سرمايه گذاري مخاطره پذير تاكنون بيشتر بر (ICT) و بيوتكنولوژي متمركز شده است.
سرمايه گذاري مخاطره پذير در مراحل مختلف توسعه محصول به قرار زير مي باشد:
الف) سرمايه گذاري قبل از ايجاد واقعي محصول يا شركت؛
ب) سرمايه گذاري براي شروع شركتي درمرحله اول يا دوم توسعه آن (به مدت 3تا 7 سال):
پ) سرمايه گذاري در شركتي كه فراتر از مرحله حساس برود و موفق شود؛
ت) سرمايه گذاري درشركتي براي آماده شدن جهت سرمايه عامه مردم و سهامي عام شدن (به مدت 3 تا 5 سال)؛
ث) سرمايه گذاري درشركتي براي ادغام يا اكتساب مالكيت.
سرمايه خطرپذير يكي از عمده ترين منابع تأمين مالي براي شركت هاي كوچك و نوپاست. شركت هاي سرمايه گذاري، سرمايه لازم براي پروژه هاي نوآورانه را فراهم مي كنند و به ازاي پولي كه سرمايه گذاري مي كنند، درسود آن ها شريك مي شوند. از آنجا كه در همان ابتدا مشخص است كه سرمايه گذاري درشركت هاي درحال رشد انجام مي شود و اين شركت ها در ابتدا درآمد چنداني ندارند عمل پر ريسكي محسوب مي شود. اين ريسك به وسيله بازده بيشتري كه از سرمايه گذاري درشركت هاي پر ريسك حاصل مي شود جبران مي گردد.
نهادهاي مالي كه به طور تخصصي در تأمين مالي پروژه هاي با ريسك بالا فعاليت مي كنند، صندوق هاي سرمايه گذاري خطرپذير يا (Venture Capital fund) ناميده مي شوند.
سرمايه گذاري مخاطره پذير يك مكانيزم كاملاً شناخته شده در دنيا براي ايده هاي نوآورانه است كه متأسفانه دركشور ما به دليل مشخص نبودن قوانين،قابليت اجرا ندارد و لازم است تا مسئوليتي با رفع موانع حقوقي و حمايت لازم شركت هاي سرمايه گذاري مخاطره پذير را در كشور ايجاد نمايند. فقط براي اينكه بيشتر به اهميت سرمايه گذاري مخاطره پذير پي ببريم. اشاره مي كنيم كه شركت هاي (Microsoft.Google.Apple.Intel.USB.ATT) از راه سرمايه گذاري مخاطره پذير شكل گرفته اند.
دو راهكار استراتژيك حمايت از توليد ملي
دو استراتژي جانشيني واردات و استراتژي توسعه صادرات، براي حمايت از توليد ملي وجود آورد. فرآيندي كه «جانشين واردات» ناميده مي شود به طور خلاصه مي خواهد براي صنعت يا صنايعي از خود كشور، بازاري آماده به وجود آورد در واقع سياست جانشيني واردات، سياستي است كه به جاي واردات و به ويژه واردات صنعتي از توليدات داخلي آن كالاها و فرآورده ها استفاده مي كند يا صنايع لازم براي توليد داخلي آن ها را فراهم مي آورد.
دلايل عمده اتخاذ اين استراتژي از يك سوكاهش تقاضاي جهاني براي كالاهاي اساسي و مواد خام، كسري روبه افزايش تراز پرداخت ها و از سوي ديگر اعتقاد به جادوي معجزه آميز سياست ياد شده براي صنعتي شدن كشورها بوده است. اما اين سياست داراي نقاط ضعف فراواني مي باشد؛ يكي از ايرادهاي اساسي اين نظريه اين است كه تحت اين سياست كالاهايي كه كشور در آن ها مزيت نسبي ندارند و صرفاً با اتكا به حمايت هاي دولت سودده به نظر مي رسند نيز درداخل توليد مي شوند و ديگر آن كه اين سياست باعث مي شود تا كشور از مزيت هاي تجارت جهاني محروم شود. درعمل هم كشورهايي مثل پاكستان، كره شمالي و برزيل (دهه هاي 60 و 70 م) كه اين سياست را در پيش گرفته اند. موفق نبوده اند.
استراتژي توسعه صادرات به معناي آن است كه كالاها و خدماتي را كه كشور در آنها براي صادرات مزيت نسبي دارد شناسايي شود تا با توليد اين كالاها و استفاده از صرفه هاي مقياس در فروش انبوه اين كالاها، كشور به سوي توسعه حركت كند. اين استراتژي درعمل در كشورهاي تركيه، چين، كره جنوبي، آرژانتين و مالزي موفقيت خود را ثابت كرده است.
در راستاي حمايت از توليد ملي بايد از راه ايجاد خوشه هاي صنعتي و حمايت از شركت هاي سرمايه گذار مخاطره پذير به گسترش توليد كشور كمك كرد و با شناخت ظرفيت هاي توليدي، كالاهايي را در آن ها مزيت نسبي داريم صادر كنيم تا قادر باشيم با ارز حاصل از فروش اين كالاها، كالاهايي راكه در آن ها مزيت نسبي نداريم وارد نماييم.

X