15 مردادماه سالروز شهادت سرلشكر خلبان عباس بابايي معاون عمليات نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي بود.
«امير سرتيپ خليلي»از همرزمان و شاگردان شهيد بابايي ميگويد: عباس بابايي در حالي و در 30 سالگي ( سال 1360) فرماندهي پايگاه هشتم شكاري اصفهان را عهدهدار شد كه اين پايگاه بزرگترين پايگاه هوايي خاورميانه محسوب ميشود.
بابايي توجهي ويژه به داشتههاي نيروي هوايي و حفظ دستاوردهاي بومي صنعت نيروي هوايي داشت و نخستين فرماندهي بود كه در جهت سازندگي نيروي هوايي قدم برداشت و توانست در اين مسير ارتباط خوبي با دانشگاه صنعتي اصفهان برقرار كند.
نگاه غرب از دهه 1990 به ظرفيت ويژهاي به نام نيروي انساني بود. اين نگاه رويكردي جديد است كه در جهان شكل گرفته اما در مديريت عباس بابايي و در 30 سال پيش، توجه به پتانسيل و ظرفيتهاي نيروي انساني به عنوان اصليترين بازوي كار قابل مشاهده بود.
دشمنان در طول جنگ تحميلي با حمله به نفتكشهاي كشورمان قصد قطع صدور نفت جمهوري اسلامي را داشتند اما حتي صدور يك قطره نفت ايران قطع نشد و تمام اينها مرهون زحمات و تلاشها و رشادتهاي افرادي همچون شهيد عباس بابايي بود.
اميرسرتيپ محمدرضا عطايي نيز ميگويد: بابايي فرماندهي شجاع، مسئوليتپذير، مؤمن، منطقي، صادق و فروتن بود. اگر كسي بابايي را نميشناخت تصور اينكه اين فرد، خلبان جنگندهاي مانند F-14 است برايش ممكن نبود. در هر طرح عملياتياي كه در نيروي هوايي داده ميشد عباس بابايي به عنوان يك پيشقدم، اولين كسي بود كه اين طرح را اجرايي ميكرد.
ابتكار ساخت بمب پرنده و استفاده از هواپيماي جنگنده F-14 به عنوان يك بمبافكن، طرح پيشنهادي عباس بابايي بود كه نتيجه بسيار مثبتي در روند جنگ داشت.
دغدغهها و مشكلات پرسنل يكي از مهمترين دغدغههاي عباس بابايي بود و او حتي با حضور در مناطق محروم، سازندگي و خدماترساني به اين مناطق را نيز در دستور كار خود قرار داده بود و از نزديك با مشكلات آشنا بود و براي رفع آن اقدام ميكرد. آيندهنگري و توجه به سرمايهها و توليد ملي از خصوصيات برجسته اين شهيد بود.
منبع : خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)