معرفی وبلاگ
مقام معظم رهبري: بخش مهمی از جهاد اقتصادی مسئله‏ ى تولید ملی است که اگر ملت با همت، عزم و آگاهی و با همراهی و برنامه ریزی درست مسئولان بتواند مشکل تولید داخلی را حل کند بدون تردید بر چالشهایی که دشمن ایجاد می کند غلبه خواهد کرد. با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، این وبلاگ به طور تخصصی به موارد مربوط به شعار امسال؛ تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی واخبار مربوط وموارد مرتبط می پردازد. ب
دسته
تبلاگهاي توليد ملي
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 170920
تعداد نوشته ها : 60
تعداد نظرات : 4

 حمايت از توليد ملي

وبلاگ تولید ملی-همایش اقتصاد مقاومتی

تولید ملی

Rss
طراح قالب
سید جعفر فاطمی نوش آبادی


به گزارش موج، دكتر سيدمحسن دستور رئيس سازمان دامپزشكي در مراسمي به مناسبت بزرگداشت 14 مهر روز دامپزشكي با اعلام اين خبر اظهار داشت: دامپزشكي بيش از يك قرن در كشور سابقه فعاليت دارد.
وي افزود: طراحي نشان دامپزشكي كمك خواهد كرد تا محصولي كه در نهايت با همه تلاشها در همه بخشهاي دامپزشكي فرآوري مي شود به صورت مشخص نشانه گذاري شده و كدرهيابي دريافت كند.
رئيس سازمان دامپزشكي ادامه داد: با اين روش محصولات توليد شده قابليت ردگيري و رهگيري خواهند يافت و از مرحله توليد تا زمان مصرف رصد خواهند شد.
دستور گفت: مهمترين كاري كه بتوانيم در كشور اجرا كنيم پيگيري محصولات از زمان توليد تا مصرف است كه اين امر تضمين كننده فعاليت هاي بهداشتي دامپزشكي خواهد بود.
وي با ابراز تاسف از شناخته نشدن اهميت حرفه دامپزشكي خاطر نشان كرد: در روز 14 مهر تلاش مي كنيم مجموعه سازمان دامپزشكي و ماموريت هاي آن را به مردم بشناسانيم.
رئيس سازمان دامپزشكي اضافه كرد: در سالهاي اخير در مقايسه با كارهايي كه در گذشته حوزه دامپزشكي شاهد بوده ايم، ارائه خدمات و فعاليت ها رشد مطلوبي داشته است.
اين مقام مسئول تصريح كرد: عليرغم آنكه توسعه مراكز آموزشي بيش از حد نياز كشور بوده است اما تحقيقات و مطالعات مورد نياز در حوزه دامپزشكي در مراكز مرتبط به شكل خوبي انجام شده است.
وي اظهار اميدواري كرد تا شرايط بهتري در موسسات واكنس و سرم سازي رازي فراهم شود، همچنين زمينه سرمايه گذاري بخش خصوصي در زمينه توليد واكنس و دارو فراهم شود.
دستور از رونمايي چند قلم دارو و ماده اوليه به مناسبت روز ملي دامپرشكي خبر داد.
وي اذعان داشت: ايران از لحاظ حجم توليد واكسن در شرايط مناسب و خوبي قرار داشته و توانسته واكسن هاي جديدي را به مرحله توليد و پياده كردن برساند.
وي افزود: با اين روند در پايان امسال يا سال آينده توليدات قابل توجهي به مجموعه توليدات داخلي واكسن كه چه در بخش دام و چه در بخش طيور و آبزيان افزوده خواهد شد.
اين مقام مسئول مستندسازي فعاليت هاي دامپزشكي را يكي از اقدامات ارزشمند امسال دانست و افزود: در اين رابطه دستورالعمل هاي مربوط به حوزه دامپزشكي تدوين و به شكل مستند در قالب قوانين و مقررات به منظور پياده سازي وظايف و پيگيري آنها در سراسر كشور به مجموعه هاي استاني ابلاغ شده است.
رئيس سازمان دامپزشكي ابراز داشت: تاكنون 20 مورد از اين دستورالعمل ها به مورد اجرا گذاشته شده است.
دستور خاطر نشان كرد: يكي از اقدامات ديگري كه در حوزه كاري دامپزشكي از جهت قانوني كردن و تضمين اجرا در دستور كار سازمان دامپزشكي قرار گرفته است تصويب آئين نامه مبارزه با بيماريهاي دامي بود.
وي اضافه كرد: اين آئين نامه در اواخر سال قبل به تصويب رسيد و اوايل مهرماه سال جاري ابلاغ شد تا در حوزه مبارزه با بيماريهاي دامي پشتوانه هاي كاري و راهكاريهاي مناسبي را به فعالان اين عرصه ارائه كند.
وي در مورد مسائل مربوط به واكسن ها و داروها نيز از تلاش سازمان دامپزشكي براي جايگزيني داروهاي شييمايي با انواع گياهي خبر داد و افزود: تنوع داروهاي گياهي مورد استفاده در صنعت دام، طيور و آبزيان تقريباً با تنوع داروهاي گياهي حوزه انساني برابري مي كند.
وي اظهار اميدواري كرد: با تقويت توليد داخلي در حوزه ماده اوليه داروئي بسياري از نيازهاي كشور از طريق منابع داخلي تامين شود.
اين مقام مسئول درباره تاثير تحريم ها بر فعاليت هاي دامپزشكي اظهار داشت: 20 درصد ماده اوليه مورد نياز اين حوزه در گذشته از خارج تامين مي شد كه امروز موفق شديم اين مواد را در داخل توليد كنيم. بنابراين عليرغم تحريم ها كمتر دچار مشكل و كمبود واكسن و دارو شده ايم.
رئيس سازمان دامپزشكي
كشور بيان داشت: تضمين كيفيت محصولات غذايي يكي از برنامه هاي اصلي وزارت جهاد كشاورزي و سازمان دامپزشكي بوده است.

رئيس مركز آمار و فناوري اطلاعات و ارتباطات آموزش و پرورش با بيان اينكه دستورالعملي مبني بر استفاده از توليد داخلي براي هوشمندسازي مدارس ابلاغ كرديم، گفت: ادارات ملزم به خريد توليد ايراني هستند.


يوسف نوري، رئيس مركز آمار و فناوري اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: در حال حاضر 24 هزار و 45 مدرسه كشور هوشمند شده‌اند.

وي ادامه داد: بر اساس پيش‌بيني‌ها، مقرر شده بود كه تا پايان شهريور 91، 20 هزار مدرسه كشور هوشمند شوند كه افزايش اين تعداد، قبل از رسيدن به زمان مورد نظر نشان از فعاليت گسترده‌تر همه بخش‌هاي مرتبط در اين زمينه دارد.

نوري در پاسخ به اين پرسش كه چه ميزان از تجهيزات هوشمندسازي مدارس از توليدات داخلي است، گفت: اخبار خوبي مي‌رسد و مراجعاتي نيز در اين زمينه داشتيم كه مي‌توان از توليدات داخلي در تجهيزات هوشمندسازي مدارس استفاده كرد.

وي با بيان اينكه دستورالعملي مبني بر استفاده از توليد داخلي براي هوشمندسازي مدارس به ادارات كل آموزش و پرورش استان‌ها ابلاغ كرديم، اضافه كرد: عنوان شده است كه اگر كالايي مشابه ايراني دارد بايد از مشابه ايراني استفاده شود و ادارات ملزم به خريد توليد ايراني هستند.

رئيس مركز آمار و فناوري اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش افزود: انتظار داريم كه بخش صنعت، سرعتش را در اين زمينه گسترش دهد تا بتوانيم از توليدات داخلي در هوشمندسازي تمام مدارس استفاده كنيم.

وي به اعتبارات هوشمندسازي مدارس اشاره كرد و ادامه داد: در بودجه سال 91، رديفي به ميزان 40 ميليارد تومان براي هوشمندسازي مدارس اختصاص يافته است و استانداري‌‌ها و استان‌ها نيز در اين زمينه ياري‌دهنده هستند و اميدواريم اجناس با كيفيت، براي هوشمندسازي وارد مدارس شود.

منبع : خبرگزاري فارس

15 مردادماه سالروز شهادت سرلشكر خلبان عباس بابايي معاون عمليات نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي بود.

«امير سرتيپ خليلي»از همرزمان و شاگردان شهيد بابايي مي‌گويد: عباس بابايي در حالي و در 30 سالگي ( سال 1360) فرماندهي پايگاه هشتم شكاري اصفهان را عهده‌دار شد كه اين پايگاه بزرگترين پايگاه هوايي خاورميانه محسوب مي‌شود.



بابايي توجهي ويژه به داشته‌هاي نيروي هوايي و حفظ دستاوردهاي بومي صنعت نيروي هوايي داشت و نخستين فرماندهي بود كه در جهت سازندگي نيروي هوايي قدم برداشت و توانست در اين مسير ارتباط خوبي با دانشگاه صنعتي اصفهان برقرار كند.


نگاه غرب از دهه 1990 به ظرفيت ويژه‌اي به نام نيروي انساني بود. اين نگاه رويكردي جديد است كه در جهان شكل گرفته اما در مديريت عباس بابايي و در 30 سال پيش، توجه به پتانسيل و ظرفيت‌هاي نيروي انساني به عنوان اصلي‌ترين بازوي كار قابل مشاهده بود.


دشمنان در طول جنگ تحميلي با حمله به نفتكش‌هاي كشورمان قصد قطع صدور نفت جمهوري اسلامي را داشتند اما حتي صدور يك قطره نفت ايران قطع نشد و تمام اينها مرهون زحمات و تلاش‌ها و رشادت‌هاي افرادي همچون شهيد عباس بابايي بود.


اميرسرتيپ محمدرضا عطايي نيز مي‌گويد: بابايي فرماندهي شجاع، مسئوليت‌پذير، مؤمن، منطقي، صادق و فروتن بود. اگر كسي بابايي را نمي‌شناخت تصور اينكه اين فرد، خلبان جنگنده‌اي مانند F-14 است برايش ممكن نبود. در هر طرح عملياتي‌اي كه در نيروي هوايي داده مي‌شد عباس بابايي به عنوان يك پيشقدم، اولين كسي بود كه اين طرح را اجرايي مي‌كرد.


ابتكار ساخت بمب پرنده و استفاده از هواپيماي جنگنده F-14 به عنوان يك بمب‌افكن، طرح پيشنهادي عباس بابايي بود كه نتيجه بسيار مثبتي در روند جنگ داشت.


دغدغه‌ها و مشكلات پرسنل يكي از مهمترين دغدغه‌هاي عباس بابايي بود و او حتي با حضور در مناطق محروم، سازندگي و خدمات‌رساني به اين مناطق را نيز در دستور كار خود قرار داده بود و از نزديك با مشكلات آشنا بود و براي رفع آن اقدام مي‌كرد. آينده‌نگري و توجه به سرمايه‌ها و توليد ملي از خصوصيات برجسته اين شهيد بود.

منبع : خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)


امروز اهميت عامل نيروي انساني در فرآيند توليد امري انكار‌ناپذير است و بر اين اساس با توجه به نقش آموزش در چرخه بهبود بهره‌وري توليد، ضروري است تا برنامه‌ريزي لازم براي بهره‌گيري از آموزش در جهت ارتقاي توليد ملي صورت گيرد.



كوروش پرند ـ معاون وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي ـ با بيان اين مطلب گفت: توليد ملي و تلاش براي ارتقاي سطح كاربرد آن از عرصه‌ داخلي به عرصه‌ بين‌المللي در توسعه اقتصادي كشور‌ها تاثير بسزايي دارد به نحوي كه ورود توليدات ملي در بازار‌هاي رقابت جهاني يكي از شاخصه‌هاي نرخ رشد اقتصادي به شمار مي رود.

وي با اشاره به سهم قابل توجه آموزش‌هاي مهارتي فني و حرفه‌اي در توسعه توليدات ملي،‌ گفت: در فضاي رقابتي كنوني بالا‌بردن كيفيت نيروي كار به ويژه در حوزه آموزش‌هاي برتر و پيشرفته امري ضروري و حايز اهميت است.

پرند افزود: سازمان آموزش فني و حرفه‌اي به عنوان يكي از متوليان اصلي نظام آموزش مهارتي كشور با داشتن استراتژي كلان تربيت نيروي انساني بخش‌هاي مختلف توليدي، ارتقاي مهارت شاغلان مراكز توليدي و اجراي آموزش‌هاي مبتني بر تغييرات فن‌آوري، پس از تصويب و ابلاغ نظام آموزش مهارت و فن‌آوري، با تدوين سند راهبردي مهارت و فن‌آوري تمام اهتمام خود را براي تحقق اهداف سال توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني به كار گرفته است.

رييس سازمان آموزش فني و حرفه‌اي كشور در ادامه درباره ارائه آموزش‌هاي تكميلي بين سطوح تحصيلي توضيح داد: اين آموزشها به منظور همسويي با تحولات جهاني در زمينه آموزشهاي مهارتي و ايجاد زمينه ارتقاي منابع انساني در قالب دوره‌هاي پودماني اجرا مي شود كه تكميل اين پودمانها منجر به اخذ مدرك و مقطع تحصيلي خواهد شد.

وي افزود: خوشبختانه استانداردهاي اين آموزشها در سازمان تدوين شده و در مراكز آموزش فني و حرفه‌اي و علمي و كاربردي زير مجموعه سازمان در حال اجرا است.

به گفته پرند تهيه، ترجمه و تاليف اسناد آموزشي كشورهاي مطرح جهان از گام‌هاي اوليه براي ارايه طرح آموزشهاي تكميلي بين سطوح تحصيلي است.

معاون وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي گفت: طراحي دوره‌هاي تكميلي بين سطوح تحصيلي را به منظور ارتقاي دانش و مهارت نيروي كار و اصلاح هرم تحصيلي نيروي كار از سال گذشته آغاز كرديم و هم اكنون تدوين، ترجمه و تاليف اسناد آموزشي را با الگو‌برداري از كشور‌هاي موفق دنيا و بومي‌سازي آنها براي اجراي آموزش‌هاي تكميلي بين سطوح تحصيلي در دست اقدام داريم.


منبع : ايسنا

 
تاريخچه و نوع فعاليت شركت پلي اكريل ايران:
شركت پلي اكريل ايران در تاريخ 24 مردادماه 1353 بصورت مشاركت بين بخش خصوصي و تعدادي از بانك هاي تخصصي ايراني و شركت دوپان دونمورس آمريكا تاسيس شد و تحت شماره 19413 در تهران به ثبت رسيد. بهره برداري از كارخانه در سال 1357 آغاز گرديد. در سال 1362 مركز اصلي شركت به اصفهان (محل كارخانه) منتقل شد و در تاريخ 16/2/1363 تحت شماره 4500 در اداره ثبت شركت هاي اصفهان ثبت گرديد.

موضوع فعاليت :
موضوع شركت برطبق ماده 3 اساسنامه عبارتست از:

1 ) احداث و توسعه كارخانجات توليد الياف و نخ پلي استر و اكريليك در ايران و فروش محصولات آنها در داخل و خارج از كشور.
2) مشاركت در ساير شركت ها از طريق تاسيس يا تعهد سهام شركت هاي جديد، خريد يا تعهد سهام شركت هاي موجود مرتبط با موضوع شركت.
3) سرمايه گذاري مستقيم يا مشاركت در ايجاد، توسعه و راه اندازي طرحهاي توليدي صنعتي و معدني، بازرگاني و خدماتي و خريد و فروش سهام آنها.
4) بطور كلي اقدام و مبادرت به كليه عمليات صنعتي، تجاري و خدمتي مرتبط با موضوعات فوق الذكر.
باستناد نامه شماره 212934 مورخ 11/9/1364 وزارت صنايع در اجراي آئين نامه اجرايي قانون حفاظت و توسعه صنايع ايران (بموجب تصويب شوراي عالي اقتصاد و مجمع عمومي بانك ها)، مطالبات بانك ها در شركت پلي اكريل ايران در تاريخ 5 بهمن ماه 1362 به سرمايه تبديل شد. طبق اين نامه شركت مشمول ماده يك لايحه قانوني 6738 (قانون تعيين مدير يا مديران موقت دولتي) مصوب 26/3/1358 شوراي انقلاب اسلامي ايران اعلام گرديد و اختيارات وزارت صنايع در اين مورد به سازمان صنايع ملي ايران تفويض شد. متعاقباً در سال مالي 65-1364 طبق راي مورخ 13/9/1358 هيات پنج نفري موضوع ماده 2 متمم قانون حفاظت و توسعه صنايع ايران، شركت از شمول لايحه قانوني 6738 خارج و بانكها معادل مطالبات خود بميزان 39 ميليارد ريال از بهمن ماه 1362 در سرمايه شركت پلي اكريل ايران مشاركت نمودند و بموجب صورتجلسه مجمع عمومي فوق العاده مورخ 26/9/1365 از تاريخ مذكور اداره امور شركت در اختيار سهامدران جديد قرارگرفت. براساس مصوبه مورخ 27/12/75 مجمع عمومي فوق العاده، شخصيت حقوقي شركت به سهامي عام تبديل گرديد و سپس در بازار بورس اوراق بهادار تهران پذيرفته شد. سرمايه شركت در سنوات قبل طي چندين مرحله افزايش و يك مرحله نيز كاهش داشته است.
شركت هاي سرمايه گذاري آتيه دماوند، صنعت و معدن و بانك صنعت و معدن پيرو آگهي واگذاري سهام از طريق بورس اوراق بهادار مورخ 26/8/83 جمعاً تعداد 189.467.840 سهم شركت پلي اكريل ايران، معادل 53/66% سرمايه شركت را در تاريخ 1/9/83 به شركت مجتمع صنايع و معادن احياء سپاهان واگذار نمودند. همچنين پيرو آگهي واگذاري سهام، از طريق بورس و اوراق بهادار، تعداد 74.695.784 سهم متعلق به شركت سرمايه گذاري بانك ملي ايران در تاريخ 7/11/83 به شركت هاي كنزاينوستمنت و پخش عظيم (هر كدام 50%) واگذار شده است. همچنين متعاقب امضاي قرارداد فروش سهام، تعداد 189.467.840 سهم متعلق به شركت مجتمع صنايع و معادن احياء سپاهان تماماً در تاريخ 6/3/85 به شركت پخش عظيم واگذار گرديده است.
به موجب مصوبه مجمع عمومي فوق العاده مورخ 22/12/1386 مقرر شده سرمايه شركت به ميزان صد درصد از محل مطالبات حال شده و واريز نقدي سهامداران از مبلغ 8/284 ميليارد ريال به 6/569 ميليارد ريال افزايش يابد. در اين خصوص تا تاريخ 9/10/1387 از محل مطالبات حال شده و واريز نقدي سهامداران مجموعاً به ميزان 206.281.960.000 ريال افزايش و نهايتاً به مبلغ 491.081.960.000  ريال رسيده است كه مراحل ثبت آن در اداره ثبت شركت ها در جريان انجام مي باشد.

توليدات شركت پلي اكريل ايران:
ظرفيت اسمي توليد شركت پلي اكريل ايران معادل 124.600 تن و ظرفيت قابل دسترس برابر با 127.700 تن در سال مي باشد. اين توليدات شامل انواع نخ و الياف پلي استر، الياف اكريليك فرشي، پتويي و تاپس اكريليك و پلي استر است كه  ذيلابصورت اجمالي معرفي گرديده است.

1) نخ پلي استر
نخ پلي استر كه در كارخانه پلي استر توليد مي شود با ظرفيت قابل دسترس ساليانه 21.000 تن، شامل نخ كشيده شده و نخ كشيده نشده در ديتكس هاي مختلف مي باشد و در صنايع بافندگي جهت توليد پارچه هاي پرده اي و بافندگي كشباف مورد استفاده قرارمي گيرد. تعداد كاركنان در اين كارخانه در پايان نيمه دوم سال 87-86 به 105 نفر رسيده است.


2) الياف پلي استر
الياف پلي استر كه با دنيرهاي مختلف جايگزين مناسبي براي پنبه در صنايع نساجي مي باشد در كارخانه پلي استر با ظرفيت قابل دسترس سالانه 36.000 تن توليد مي گردد. اين الياف در توليد انواع پارچه نيز بكار مي رود. در اين كارخانه فعلاً تعداد كاركنان 137 نفر مي باشند.

3) الياف اكريليك پتويي
الياف اكريليك پتويي با ظرفيت قابل دسترس ساليانه 23.500 تن كه در صنعت پتوبافي مورد استفاده قرار مي گيرد بعنوان يكي ديگر از توليدات شركت است و در كارخانه اكريليك قديم توليد مي شود. در اين كارخانه تا پايان سال مالي 1387 دقيقاً 319 نفر مي باشند.

4) الياف اكريليك فرشي
الياف اكريليك فرشي در كارخانه اكريليك 2 با ظرفيت قابل دسترس سالانه 37.000 تن توليد مي گردد. اين محصول در كارخانجات توليد فرش ماشيني مورد استفاده قرار مي گيرد. در اين كارخانه تعداد شاغلين در حال حاضر 201 نفر مي باشند.

5) تاپس پلي استر
تاپس پلي استر و اكريليك در كارخانه تاپس پلي استر و اكريليك با ظرفيت قابل دسترس ساليانه 10.200 تن توليد مي شود. (گزارش هيات مديره شركت پلي اكريل ايران، 1387)

معاون پرورشي و فرهنگي وزير آموزش و پرورش از تدوين و ابلاغ 31 سياست و راهكار فرهنگي براي تحقق اهداف شعار توليد ملي حمايت از كار و سرمايه ايراني به ادارات كل اين وزارتخانه در كشور خبر داد.
حسين هژبري در مصاحبه با خبرنگار ما با اشاره به نقش خطير دستگاه تعليم و تربيت در تحقق اهداف شعار امسال، استفاده از كالاها و فن آوري هاي داخلي در طراحي ها و تجهيزات مراكز پرورشي به ويژه مدارس قرآن ، اردوگاه ها وكانون هاي فرهنگي تربيتي و قدرداني از دانش آموزان نان آور خانواده با هدف بها دادن به كار و توليد را از اين راهكارها برشمرد.
وي گفت: مقرر شده است دستور كار يكي از جلسات شوراي آموزش و پرورش استان ها و شهرستان ها به بررسي موضوع نظارت بر علائم ، نشانه ها و تصاوير البسه ، لوازم التحرير و كالاهاي مشابه اختصاص يابد تا از توليدات منقش به نقوش اسلامي ايراني حمايت و از ورود هرگونه البسه، لوازم التحرير و كالاهاي داراي نقوش ، تصاوير و مفاهيم بيگانه و غربي جلوگيري شود.
هژبري ، اجراي نظام نوين هدايت تحصيلي و شغلي دانش آموزان با تكيه بر توسعه و ترويج رشته هاي فني وحرفه اي وكارودانش و ترويج شعار آموزش حداقل يك مهارت و حرفه به دانش آموزان در دوران تحصيل در مدرسه را از ديگر راهكارهاي ابلاغ شده براي تحقق شعار حمايت از توليد ملي برشمرد.
وي ، حضور دانش آموزان در كارگاه ها وكارخانجات توليدي محصولات داخلي ، استفاده از شعار سال به عنوان محور مسابقات فرهنگي و هنري دانش آموزان و فرهنگيان و هدايت سازمان هاي ذيربط براي تكريم توليد كنندگان برتر وسايل كمك آموزشي ولوازم التحرير داخلي را از ديگر راهكارها بيان كرد.
معاون وزير آموزش و پرورش گفت : در اين سياست ها مقرر شده است براي ديدن دانش آموزان از نمايشگاه هاي عرضه وتوزيع لوازم التحرير ايراني با كيفيت ، برنامه ريزي شود و فعاليت هاي مرتبط با تربيت اقتصادي و زيستي دانش آموزان به ويژه در تعاوني هاي آموزشگاهي تقويت شود.
هژبري ، تامين هداياي دانش آموزان و فرهنگيان از محصولات صرفاً ايراني ، تهيه اطلس مشاغل بومي ايراني و برپايي نمايشگاه هاي شغلي به شكل منطقه اي و استاني ، توليد سرود همگاني دانش آموزي با موضوع شعار سال و انتخاب برترين ها را در همه استان ها از ديگر راهكارهاي فرهنگي قابل اجرا در مدارس براي تحقق شعار امسال برشمرد.
وي ، هدايت تشكل هاي دانش آموزي براي ترويج فرهنگ توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني ، چهره سازي و ارايه الگوهاي برتر از ميان سرمايه گذاران مولد و اشتغالزاي موفق و معرفي مفاخر و دانشمندان به ويژه از رده هاي سني نوجوان و جوان به عنوان سرمايه هاي بزرگ انساني كشور را از ديگر راهكارها بيان كرد.
هژبري ، تبليغ وترويج ضرب المثل ها و داستانك هاي حاوي كليد واژه هاي مرتبط با موضوع سال در ميان دانش آموزان برنامه ريزي براي اجراي ويژه برنامه هايي با موضوع كار و سرمايه ايراني در مراسم آغازين مدارس ، استفاده از ظرفيت هاي شغلي مرتبط با اوليا دربهسازي و زيباسازي مدارس با هدف ترويج شيوه هاي هنر اسلامي ايراني و جلوگيري از ترويج شيوه هاي بيگانه را از ديگر راهكار برشمرد.
معاون پرورشي و فرهنگي وزير آموزش و پرورش گفت : برپايي جشنواره هايي مانند جشنواره غذاي ايراني در مقابل فست فودها و تشويق دانش آموزان به پخت غذاي ايراني با كمك اوليايشان از ديگر راهكارهاي فرهنگي موثر در تحقق اهداف شعار امسال است.
وي ، تشويق مدارس فعال و نوآور در فرهنگ سازي براي تحقق شعار سال ، برپايي سلسله نشست هاي كارشناسي جذاب با موضوعات مرتبط در قالب گفتگو ،‌نقد و مناظره ، برگزاري مراسم و ويژه برنامه هاي موضوعي با استفاده از هنرهاي نمايشي و سرود و برگزاري مسابقه با عنوان ؟k برترين كالاهاي ايراني و توليد كنندگان موفق ايراني ؟k را از ديگر برنامه ها و سياست هاي ابلاغي برشمرد.
هژبري ، برگزاري مسابقه توليد شعار هاي كوتاه با موضوع شعار سال ، برپايي آيين قدرداني از خير يا خيران مدارس براي معرفي و شناسايي خيران مدرسه ساز و مدرسه دار به ويژه در زنگ بازگشايي مدارس را از ديگر برنامه ها اعلام كرد.
وي تبيين احكام شرعي در موضوع كار ، كارگر ، خريد و فروش و حدود شرعي آن در نمازهاي جماعت مدارس ، اصلاح و ارتقاي نگرش به كار و تبيين ثمرات ارزشمند دنيوي و اخروي آن از منظر تعاليم اسلامي ، نشر و تبليغ آيات و روايات مرتبط با شعار سال و بيان مواضع علما ، مفاخر و شخصت هاي بنام اسلامي و ايراني دراين باره ، برگزاري نمايشگاه و فروشگاه محصولات وتوليدات هنرستان هاي فني و حرفه اي وكار و دانش و ترويج شعار ؟k خريد هدفمند ؟k در مدارس براي ؟k افزايش سرمايه ملي ؟k را از ديگر سياست ها و برنامه ها برشمرد.
معاون وزير آموزش و پرورش گفت : مقرر شده است كميته بررسي و تدوين راهكارهاي عملي تحقق شعار سال در استان ها ايجاد وگزارش 6 ماهه اقدامات آن به اين وزارتخانه اعلام شود.
سياست ها و راهكارهاي فرهنگي تحقق شعار ؟ توليد ملي ، حمايت ازكار و سرمايه ايراني ؟k با امضاي وزير آموزش و پرورش به استان ها ابلاغ شد.
4 ميليون و 640 هزار و 772 تن سيمان و كلينكر در چهار ماه نخست سال به خارج از كشور صادر شده است كه در مقايسه با مدت مشابه پارسال بيش از 30 درصد افزايش نشان مي دهد.
به نقل از شبكه اطلاع رساني توليد وتجارت ايران (شاتا) ، صادرات سيمان در تيرماه يك ميليون و 130هزارو 470تن و ميزان صادرات كلينكر نيز بالغ بر163هزارو232 تن بوده است.

توزيع سيمان در تير ماه امسال در مجموع 6 ميليون و368 هزارو 577تن بوده  كه در مقايسه با مدت مشابه پارسال 4 درصد افزايش يافته است.

كشورهاي هدف صادرات سيمان  ايران شامل عراق ، آسياي ميانه ، امارات متحده عربي و افغانستان است./
X