امروز اهميت عامل نيروي انساني در فرآيند توليد امري انكارناپذير است و بر اين اساس با توجه به نقش آموزش در چرخه بهبود بهرهوري توليد، ضروري است تا برنامهريزي لازم براي بهرهگيري از آموزش در جهت ارتقاي توليد ملي صورت گيرد.
كوروش پرند ـ معاون وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي ـ با بيان اين مطلب گفت: توليد ملي و تلاش براي ارتقاي سطح كاربرد آن از عرصه داخلي به عرصه بينالمللي در توسعه اقتصادي كشورها تاثير بسزايي دارد به نحوي كه ورود توليدات ملي در بازارهاي رقابت جهاني يكي از شاخصههاي نرخ رشد اقتصادي به شمار مي رود.
وي با اشاره به سهم قابل توجه آموزشهاي مهارتي فني و حرفهاي در توسعه توليدات ملي، گفت: در فضاي رقابتي كنوني بالابردن كيفيت نيروي كار به ويژه در حوزه آموزشهاي برتر و پيشرفته امري ضروري و حايز اهميت است.
پرند افزود: سازمان آموزش فني و حرفهاي به عنوان يكي از متوليان اصلي نظام آموزش مهارتي كشور با داشتن استراتژي كلان تربيت نيروي انساني بخشهاي مختلف توليدي، ارتقاي مهارت شاغلان مراكز توليدي و اجراي آموزشهاي مبتني بر تغييرات فنآوري، پس از تصويب و ابلاغ نظام آموزش مهارت و فنآوري، با تدوين سند راهبردي مهارت و فنآوري تمام اهتمام خود را براي تحقق اهداف سال توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني به كار گرفته است.
رييس سازمان آموزش فني و حرفهاي كشور در ادامه درباره ارائه آموزشهاي تكميلي بين سطوح تحصيلي توضيح داد: اين آموزشها به منظور همسويي با تحولات جهاني در زمينه آموزشهاي مهارتي و ايجاد زمينه ارتقاي منابع انساني در قالب دورههاي پودماني اجرا مي شود كه تكميل اين پودمانها منجر به اخذ مدرك و مقطع تحصيلي خواهد شد.
وي افزود: خوشبختانه استانداردهاي اين آموزشها در سازمان تدوين شده و در مراكز آموزش فني و حرفهاي و علمي و كاربردي زير مجموعه سازمان در حال اجرا است.
به گفته پرند تهيه، ترجمه و تاليف اسناد آموزشي كشورهاي مطرح جهان از گامهاي اوليه براي ارايه طرح آموزشهاي تكميلي بين سطوح تحصيلي است.
معاون وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي گفت: طراحي دورههاي تكميلي بين سطوح تحصيلي را به منظور ارتقاي دانش و مهارت نيروي كار و اصلاح هرم تحصيلي نيروي كار از سال گذشته آغاز كرديم و هم اكنون تدوين، ترجمه و تاليف اسناد آموزشي را با الگوبرداري از كشورهاي موفق دنيا و بوميسازي آنها براي اجراي آموزشهاي تكميلي بين سطوح تحصيلي در دست اقدام داريم.
منبع : ايسنا