معرفی وبلاگ
مقام معظم رهبري: بخش مهمی از جهاد اقتصادی مسئله‏ ى تولید ملی است که اگر ملت با همت، عزم و آگاهی و با همراهی و برنامه ریزی درست مسئولان بتواند مشکل تولید داخلی را حل کند بدون تردید بر چالشهایی که دشمن ایجاد می کند غلبه خواهد کرد. با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، این وبلاگ به طور تخصصی به موارد مربوط به شعار امسال؛ تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی واخبار مربوط وموارد مرتبط می پردازد. ب
دسته
تبلاگهاي توليد ملي
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 177970
تعداد نوشته ها : 60
تعداد نظرات : 4

 حمايت از توليد ملي

وبلاگ تولید ملی-همایش اقتصاد مقاومتی

تولید ملی

Rss
طراح قالب
سید جعفر فاطمی نوش آبادی

مقام معظم رهبري در ديدار امروز با مردم بجنورد با اشاره به برخي مشكلات و در راس آنها بالارفتن قيمت‌ها و بيكاري كه همه مردم با آن دست‌به گريبان هستند، ضمن تاكيد بر اين كه اين‌ها مشكلات غيرقابل حلي نيستند، بزرگنمايي تحريم در ايجاد اين مشكلات را رد كردند و با تصريح بر اين كه برخي بي‌تدبيري‌ها ممكن است اين مشكلات را افزايش داده باشد، به وظايف مهم مسئولان در اين خصوص از جمله حفظ اتحاد و همدلي، برنامه‌ريزي، رعايت حدود قانوني و مهمتر از همه مسئوليت‌شناسي و تقصيرها را به گردن هم نيانداختن، ‌اشاره و تاكيد كردند كه اشتباهات و خطاهاي گذشته قابل جبران هستند.

آمريكا و متحدان اروپايي اين كشور از زمان پيروزي انقلاب اسلامي تاكنون انواع و اقسام تحريم‌ها را عليه ايران آغاز كرده بودند ولي به هيچ نتيجه‌اي نرسيده‌اند و بلكه تحريم‌ها در موارد متعددي منافع جمهوري اسلامي را تامين كرده و موجب شكوفايي اقتصاد كشور در 30 سال گذشته در عرصه‌هاي مختلف علمي و فن‌آوري، زيربنايي،‌ هسته‌اي و موارد متعدد ديگر شده است.

غربي‌هاي متخاصم از يك‌سال پيش آخرين تيرهاي تحريم را - كه به زعم خودشان تحريم‌هاي فلج‌كننده نام‌نهادند-  عليه جمهوري اسلامي پرتاب كردند و البته اعتراف كردند كه اين تحريم‌هاي جديد با تغيير رويكرد از سمت دولت به سوي مردم نشانه‌ رفته و هدف از آن نيز افزايش فشارهاي مختلف بر آنان و ايجاد نارضايتي در بدنه ملت ايران است كه در اين زمينه مي‌توان به تحريم نفت، بانك‌مركزي، مبادلات بانكي و تجاري اشاره كرد.

 

اما پيشرفت‌هاي بزرگ علمي، فن‌آوري،‌صنعتي و زيربنايي در اقتصاد كشور طي 30 سال گذشته به ويژه در سال‌هاي اخير و همچنين راه‌هاي مختلفي كه جمهوري اسلامي ايران براي عبور از انواع تحريم نفتي، ‌بانكي و تجاري در پيش گرفت،‌ به كشورهاي غربي نشان داد كه اين ‌گونه ابزارها توانايي مقابله با اراده مسئولان و مردم ايران اسلامي را ندارد.

از طرفي نتايج فعاليت‌ دولت‌هاي نظام جمهوري اسلامي و به ويژه دولت نهم و دهم نشان داده كه با تدبير و برنامه‌ريزي درست و استفاده از تمام ابزارها و قابليت‌ها مي ‌توان به راحتي تحريم‌ها را پشت‌ سر گذاشت . مقابله با تحريم خريد بنزين با اجراي هوشمندانه طرح سهميه‌بندي بنزين و توليد بومي اين محصول استراتژيك يكي از نمونه‌هاي بارز آن است.

البته دولت‌ كنوني توانمندي مضاعف خود را در مديريت اقتصادي كشور در سال 89 در حالي كه فتنه پس از انتخابات سال 88 را  پشت سر گذاشتيم و دور جديدي از تحريم‌ها عليه ايران آغاز شده بود، با اجراي هوشمندانه بزرگترين طرح تحول اقتصادي كشور يعني هدفمندي يارانه‌ها كه هيچ دولتي جرائت اجراي آن را نداشت،‌ به نمايش گذاشت.

برنامه‌ريزي دقيق دولت در اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها به همراه اتحاد و همدلي همه مسئولان در قواي سه‌گانه و مسئوليت‌شناسي آنان در اجراي اين قانون تمام و كمال قابل مشاهده بود.

علي‌رغم تاكيدات مقام‌معظم رهبري بر محور بودن موضوع اقتصاد در سال‌هاي گذشته به ويژه در دو سال اخير كه به «جهاد اقتصادي  و توليد ملي» نامگذاري شد و نشان از پيش‌بيني دقيق ايشان از طراحي‌هاي دشمن در عرصه جنگ اقتصادي داشت،‌ به نظر مي‌رسد از نيمه دوم سال گذشته به اين سو ، نوعي عدم انسجام و ناهماهنگي در مديريت اقتصادي  دولت به چشم مي‌خورد كه به برخي مشكلات دامن زده است.

در حالي كه تمامي مسئولان متفق‌القول معتقد بودند كه دولت هدفمندي يارانه‌ها را به بهترين نحو ممكن آغاز كرده است، ولي بنا به گفته برخي از كارشناسان امر،‌ دولت در ادامه اجراي اين قانون دچار برخي از انحرافات شده كه عدم حمايت دولت از بخش توليد و صنعت و ندادن سهم 30 درصدي يارانه‌هاي پيش‌بيني‌شده بخش توليد از جمله اين انحرافات بوده است. البته اين انحراف بخش توليد كشور را با مشكلاتي مواجه كرده كه افزايش نرخ بيكاري و تورم در سال جاري نتيجه طبيعي آن بوده است.

تاكيد بيشتر دولت بر پرداخت يارانه نقدي به مردم كه خود نوعي عامل تورم است و عدم توجه به حمايت از بخش توليد، به همراه سياست‌هاي متناقض و بعضاً غلط پولي و مالي و همچنين عدم هماهنگي كامل ميان متوليان سياست‌هاي پولي و مالي كشور مشكلات ديگري را در بخش ارز و سكه دامن زده است كه افزايش افسارگسيخته نقدينگي در سال‌هاي اخير به كمك اين عوامل آمده تا تورم و بيكاري طي يك‌سال گذشته تشديد شود.

به نظر مي‌رسد در چنين شرايطي وجود اتحاد و همدلي ميان مسئولان، شرط اول عبور از مشكلات اقتصادي كنوني است و در قدم دوم مسئولان و متوليان اقتصادي كشور بايد دور يك ميز بنشينند و سياست‌هاي گذشته خود را آسيب‌شناسي كنند و آن‌گونه كه مقام معظم رهبري نيز در ديدار امروز خود به آن اشاره كردند، اشتباهات و خطاهاي گذشته خود را جبران كنند.

قطعا مشكلات اقتصادي كنوني كشور راه حل اقتصادي دارد و بزرگنمايي مسائلي از جمله تحريم تنها به نفع دشمناني است كه همه راه‌هاي تحريم را تجربه كرده و به بن‌بست خورده‌اند و اكنون به زعم خود روزنه‌اي پيدا شده و مي‌خواهند با جنجال‌آفريني و در بوق و كرنا كردن مسئله اي مثل ارز، ‌تحريم‌ها را موفقيت‌آميز جلوه دهند كه البته طبق فرمايشات مقام معظم رهبري دشمنان در اين جنگ هم مغلوب ملت ايران خواهند شد.

پيشنهاد مي‌شود دولت كه بنا به فرمايشات گذشته مقام معظم رهبري به پركاري مشهور است، اين رويه و روحيه را همچنان حفظ كند و پس از برداشتن قدم‌هاي اول و دوم يعني اتحاد و آسيب‌شناسي تصميمات غلط،‌ به رويه گذشته يعني برنامه‌ريزي دقيق و حساب‌شده مسائل اقتصادي ، انسجام در تصميم‌گيري‌ها و مسئوليت‌شناسي در سطوح بالا و افزايش نظارت و بازرسي در بازار،‌ توجه ويژه به توليد داخلي، جلوگيري از واردات كالاهاي غير ضروري و مسائلي از اين دست در سطوح پايين‌تر رو‌ آورد.

كلام آخر اين كه وجود بيش از 350 هزار ميليارد تومان نقدينگي در اقتصادي با «جمعيت غالب جوانان با استعداد و رتبه هاي علمي در سطح بالا»، «وجود قانون مثال زدني اصل 44 براي رونق بخش خصوصي»، «ظرفيت بزرگ مردمي شدن اقتصاد»، «وجود بيش از 100 ميليارد دلار ذخاير ارزي»، «رتبه اولي جهان در ذخاير بزرگ نفت و گاز»، «رتبه زير 10 در توليد بيش از 20 محصول كشاورزي»، «پيشرفت خيره كننده و مثال زدني در عرصه فن‌آوري‌هاي پيشرفته» و هزاران قابليت ديگر توليدي مي‌تواند انقلابي در كشور ايجاد كند؛ به شرطي كه مديريت صحيحي اين نقدينگي را به سمت توليد سوق دهد و تمام بازارهاي موازي را كه عرصه دلالي و سفته‌بازي شده است، ناكام بگذارد.

بازخواني كلام حضرت امام خميني عليه الرحمه

در باب توليد ملي و خودكفايي اقتصادي

 

با توجه به نامگذاري سال1391بنام "توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني" و در آستانه سالگرد ارتحال ملكوتي بنيانگذار كبير انقلاب اسلامي حضرت امام روح الله (اعلي الله مقامه الشريف) بر آن شديم تا انديشه ها و كلام آسماني آن پير حكيم را در باب اين شعار پرمغز و غني مورد بازخواني گذرا قرار دهيم كه خوانندگان عزيز را به مطالعه و انتشار آن توصيه مي نماييم.

 

****************

 

الف) صحيفه امام:

 

 

 

اعتماد به نفس و توجه به توليد داخلي

 

"آنها كه اين صنعت هاي بزرگ را درست كردند، آنها هم انسان‏هاي يك سر و دو گوشي هستند كه مثل ساير انسان‏هايند؛ منتها قبل از ما بيدار شدند و ما را خواب كردند، قبل از اينكه ما بيدار شويم آنها بيدار شدند و هم خوشان را صرف اين كردند كه با ايادي خودشان مستقيماً يا به طور غير مستقيم ما را غافل كنند، ما را خواب كنند و به ما تزريق كنند به اينكه شما نمي توانيد".                       

 

 

 

وابستگي اقتصادي:

 

"شما مي دانيد كه اگر يك مملكت در اقتصاد، خصوصا اين رشته اقتصاد كه نان مردم است؛ در اين، احتياج به خارج پيدا بكند و يك احتياج مبرمي كه نتواند خودش را اداره كند خودش را و بايد ديگران او را اداره كنند. اين وابستگي اقتصادي آن هم در اين رشته، موجب اين مي شود كه ملت ايران، مملكت ايران، تسليم بشود به ديگران".

 

 

 

قبح واردات:

 

"چقدر براي يك مملكت عيب است و سرشكستگي كه دستش را دراز كند طرف آمريكا كه گندم بده، كشكول گدائيش را باز كند پيش دشمنش و از او بخواهد كه رزقش را بدهد. چقدر براي ما سرشكستگي دارد، تا اين ملت بنايش را بر اين نگذارد كه كشاورزيش را تقويت كند و بسازد به آنكه خودش به دست مي آورد، نمي توانيم استقلال پيدا كنيم".

 

 

 

القائات دشمن:

 

"با القاي تفكرات و تحقيقات خودساخته به توده هاي محروم باورانده اند كه بايد تحت نفوذ ما زندگي كرده و الا راهي براي ادامه حيات پا برهنه ها جز تن دادن به فقر باقي نمانده است".

 

 

 

بركت محاصره اقتصادي:

 

"اين محاصره ي اقتصادي را كه خيلي از آن مي ترسند، من يك هديه مي دانم براي كشور خودمان؛ براي اينكه محاصره اقتصادي معنايش اين است كه مايحتاج ما را به ما نمي دهند.وقتي مايحتاج را به ما ندادند خودمان مي رويم دنبالش، مهم اين است كه ما بفهميم كه ديگران به ما چيزي نمي دهند، ما خودمان بايد تهيه كنيم".

 

 

 

استقلال كشور:

 

 "شما حالا بايد از اول شروع كنيد و قصدتان بر اين باشد كه خودتان مستقل در همه چيز باشيد، در فرهنگ مستقل باشد، در صنعت مستقل باشيد، در زراعت مستقل باشيد؛ وقتي بنا را بر اين گذاشتيد و با اين عزم وارد ميدان شديد مي توانيد كه كشور خودتان را نجات بدهيد و كشور خودتان را مستقل كنيد و بيمه كنيد استقلال كشور خودتان را براي هميشه".

 

 

 

تحمل مشگلات:

 

"مادامي كه بخواهيم مستقل باشيم و زير بار وابستگي نرويم، بايد تحمل اين مشكلات و قدرت مبارزه با آن را پيدا كنيم".

 

 

 

تلاشگران اقتصادي:

 

 "من دست و بازوي همه كساني كه بي ادعا و مخلصانه درصدد استقلال و خودكفايي كشورند را مي بوسم".

 

 

 

رفاه حيواني:

 

 "چنانچه امروز وفاداريد در وفاداري استقامت كنيد كه شما را و كشور ملت شما را از ننگ وابستگي‏ها و پيوستگي‏ها به قدرت‏هايي كه همه شما را جز براي بردگي خويش نمي خواهند و كشور و ملت عزيزتان را عقب مانده و بازار مصرف و زير بار ننگ ستم پذيري نگه مي دارند نجات مي دهد و زندگي شرافتمندانه را ولو با مشكلات بر زندگي ننگين بردگي اجابت ولو با رفاه حيواني ترجيح دهيد".

  

بازار اسلامي يا آمريكايي؟

 

 «اكنون بازارهاي كشورهاي اسلامي مراكز رقابت كالاهاي غرب و شرق شده است، و سيل كالاهاي تزئيني مبتذل و اسباب بازي ها و اجناس مصرفي به سوي آنها سرازير است و همه ملت ها را آن چنان مصرفي بار آورده اند كه گمان مي كنند بدون اين اجناس آمريكايي و اروپايي و ژاپني و ديگر كشورها زندگي نمي توان كرد

 

 

 

نفت يا نفع؟!

 

«..آمريكا از شما نفت مي خواهد و آمريكا از شما نفع مي خواهد و مي خواهد شما بازار باشيد براي او. اينها فرق نمي كند، اينها مي خواهند كه از شما استفاده بكنند، از مخازن كه خدا به شما داده آنها استفاده اش را بكنند.. والّا در آنجايي كه شما گرفتار بشويد، هيچ يك از اينها به داد شما نخواهند رسيد؛ آنها آن وقت مي گويند ما اينها را نمي شناسيم. بناي اين اشخاصي كه توجهشان به خودشان و به دنياي خودشان است، اين است كه مادامي كه به نفع آنها چيزي باشد با آنها همراهند و با آنها هم كاسه هستند، آن روزي كه ببينند اين به نفع نيست، ولو دوست شان باشد كنارش مي گذارند

 

  

 

نقش علما و كارشناسان:

 

«كشورهاي اسلامي به واسطه ضعف مديريت ها و وابستگي، به وضعيت اسفبار گرفتار شده اند كه اين به عهده علماي اسلام و محققين و كارشناسان اسلامي است كه براي جايگزين كردن سيستم ناصحيح اقتصاد حاكم بر جهان اسلام، طرح ها و برنامه هاي سازنده و دربرگيرنده منافع محرومين و پابرهنه ها را ارائه دهند و جهان مستضعفين و مسلمين را از تنگنا و فقر معيشت به درآورند

 

حرمت ارتباط با اسراييل

 

«اين جانب كرارا خطر دولت اسرائيل و عُمّال آن را به ملت گوشزد كردم كه بايد مقاومت منفي كنند و از معاملات با آنها احتزاز جويند»

 

»بر همه حرام است كه اموال مسلمين را، آن اموالي كه مال يك ملت است به باد بدهد و به دشمن‏هاي اسلام مثل اسرائيل بفروشد«.

 

 

 

نفت فروشي به اسرائيل ممنوع

 

«دولت‏هاي ممالك نفت ‏خيز اسلامي لازم است از نفت و ديگر امكاناتي كه در اختيار دارند، به عنوان حربه عليه اسرائيل و استعمارگران استفاده كرده، از فروش نفت به آن دولت‏هايي كه به اسرائيل كمك مي‏كنند خودداري ورزند

 

 

 

ب)  وصيت نامه الهي- سياسي:

 

كالاي خانه برانداز

 

و بر دولتھا و دست اندركاران است چه در نسل حاضر و چه در نسلھاي آينده كه از متخصصين خود قدرداني كنند و آنان را با كمكھاي مادي و معنوي تشويق به كار نمايند و از ورود كالاھاي مصرف ساز و خانه برانداز جلوگيري نمايند و به آنچه دارند بسازند تا خود ھمه چيز بسازند

 


 

مصرفي نمودن مسلمين

 

و ازجوانان، دختران و پسران، مي خواھم كه استقلال و آزادي و ارزشھاي انساني را، ولو با تحمل زحمت و رنج، فداي تجملات وعشرتھا و بي بند و باريھا و حضور در مراكز فحشا كه از طرف غرب و عمال بي وطن به شما عرضه مي شود نكنند؛ كه آنان چنانچه تجربه نشان داده جز تباھي شما و اغفالتان از سرنوشت كشورتان و چاپيدن ذخائر شما و به بند استعمار و ننگ وابستگي كشيدنتان و مصرفي نمودن ملت و كشورتان به چيز ديگر فكر نمي كنند؛ و مي خواھند با اين وسايل و امثال آن شما را عقب مانده، و به اصطلاح آنان« نيمه وحشي »  نگه دارند واز نمايندگان مجلس شوراي اسلامي دراين عصر و عصرھاي آينده مي خواھم كه اگر خداي نخواسته عناصر منحرفي با دسيسه وبازي سياسي وكالت خود را به مردم تحميل نمودند، مجلس اعتبارنامه آنان را رد كنند و نگذارند حتي يك عنصر خرابكار وابسته به مجلس راه يابد.

 

 

 

عدم وابستگي به غرب

 

و وصيت من به ملتھاي كشورھاي اسلامي است كه انتظار نداشته باشيد كه از خارج كسي به شما در رسيدن به ھدف كه آن اسلام و پياده كردن احكام اسلام است كمك كند؛ خود بايد به اين امر حياتي كه آزادي و استقلال را تحقق م ي بخشد قيام كنيد . وعلماي اعلام و خطباي محترم كشورھاي اسلامي دولتھا را دعوت كنند كه از وابستگي به قدرتھاي بزرگ خارجي خود را رھا كنند و با ملت خود تفاھم كنند؛ در اين صورت پيروزي را د ر آغوش خواھند كشيد .

 

 

 

مصرف مقابل ابتكار

 

و غم انگيزتر اينكه  آنان ملتھاي ستمديده  زير سلطه را در ھمه چيز عقب نگ ه داشته و كشورھايي مصرفي با ر آوردند و به قدر ي ما را ازپيشرفتھاي خود و قدرتھاي شيطان ي شان ترسانده اند كه جرأت دست زدن به ھيچ ابتكاري نداريم و ھمه چيز خود را تسليم آنان كرده وسرنوشت خود و كشورھاي خود را به دست آنان سپرده و چشم و گوش بسته مطيع فرمان ھستيم . و اين پوچي و تھي مغزي مصنوعي موجب شده كه در ھيچ امري به فكر و دانش خود اتكا نكنيم و كوركورانه از شرق و غرب تقليد نماييم بلكه از فرھنگ و ادب وصنعت و ابتكار اگر داشتيم، نويسندگان و گويندگان غرب و شرقزده ب ي فرھنگ، آنھا را به باد انتقاد و مسخره گرفته و فكر و قدرت بومي ما را سركوب و مأيوس نموده و م ي نمايند و رسوم و آداب اجنبي را ھر چند مبتذل و مفتضح باشد با عمل و گفتار و نوشتار ترويج كرده و با مداحي و ثناجويي آنھا را به خورد ملتھا داده و م يدھند. في المثل، اگر در كتاب يا نوشته يا گفتاري چند واژه فرنگي باشد، بدون توجه به محتواي آن با اعجاب پذيرفته، و گوينده و نويسنده آن را دانشمند و روشنفكر به حساب م يآورند.

 

 

 

واژگان غربي

 

و از گھواره تا قبر به ھ ر چه بنگريم اگر با واژه غربي و شرقي اسم گذاري شود مرغوب و مورد توجه و از مظاھر تمدن و پيشرفتگي محسوب، و اگر واژ ه ھاي بومي خودي به كار رود مطرود و كھنه و واپسزده خواھد بود . كودكان ما اگر نام غربي داشته باشند مفتخر؛ و اگر نام خودي دارند سر به زير وعقب افتاد ه اند. خيابانھا، كوچه ھا، مغاز هھا، شركتھا، داروخانه ھا ، كتابخان ه ھا، پارچ ه ھا، و ديگر متاعھا، ھر چند در داخل تھيه شده بايد نام خارجي داشته باشد تا مردم از آن راضي و به آن اقبال كنند . فرنگي مآبي از سر تا پا و در تمام نشست و برخاستھا و در معاشرتھا و تمام شئون زندگي موجب افتخار و سربلندي و تمدن و پيشرفت، و در مقابل، آداب و رسوم خود ي ، كھن هپرستي و عقب افتادگي است. در ھر مرض و كسالتي ولو جزئي و قابل علاج در داخل، بايد به خارج رفت و دكترھا و اطباي دانشمند خود را محكوم و مأيوس كرد. رفتن به انگلستان و فرانسه و امريكا و مسكو افتخاري پر ارزش و رفتن به حج و ساير اماكن متبركه كھنه پرستي و عقب ماندگي است. بي اعتنايي به آنچه مربوط به مذھب و معنويات است از نشانه ھاي روشنفكري و تمدن، و در مقابل، تعھد به اين امور نشانه عقب ماندگي و كھن پرستي است.

 

 

 

واردات همه چيز

اينجانب نمي گويم ما خود ھمه چيز داريم؛ معلوم است ما را در طول تاريخِ نه چندان دور خصوصاً، و در سد ه ھاي اخير از ھر پيشرفتي محروم كرده اند و دولتمردان خائن و دودمان پھلوي خصوصاً، و مراكز تبليغاتي عليه دستاوردھاي خودي و نيز خودْ كوچ ك ديدنھا و يا ناچيز ديدنھا، ما را از ھر فعاليتي براي پيشرفت محروم كرد . وارد كردن كالاھا از ھر قماش و سرگرم كردن بانوان و مردان خصوصاً طبقه جوان، به اقسام اجناس وارداتي از قبيل ابزار آرايش و تزئينات و تجملات و بازيھاي كودكانه و به مسابقه كشاندن خانواد ه ھا و مصرفي بارآوردن ھر چه بيشتر، كه خود داستانھاي غ م انگيز دارد، و سرگرم كردن و به تباھي كشاندن جوانھا كه عضو فعال ھستند با فراھم آوردن مراكز فحشا و عشرتكده ھا، و دھھا از اين مصائب حساب شده، براي عقب نگھداشتن كشورھاست . من وصيت دلسوزانه و خادمانه مي كنم به ملت عزيز كه اكنون كه تا حدود بسيار چشمگيري از بسياري از اين دامھا نجات يافته و نسل محروم حاضر به فعاليت و ابتكار برخاسته و ديديم كه بسياري از كارخان ه ھا و وسايل پيشرفته مثل ھواپيماھا و ديگر چيزھا كه گمان نم ي رفت متخصصينِ ايران قادر به راه انداختن كارخان ه ھا و امثال آن باشند و ھمه دستھا را به سوي غرب يا شرق دراز كرده بوديم كه متخصصين آنان اينھا را به راه اندازند، در اثر محاصره اقتصادي و جنگ تحميلي، خود جوانان عزيز ما قطعات محل احتياج را ساخته و با قيمتھاي ارزانتر عرضه كرده و رفع احتياج نمودند و ثابت كردند كه اگر بخواھيم مي توانيم.
X