جلسه بررسي طرح حمايت از توليد ملي، با حضور حميدرضا فولادگر، احمد توكلي، حسين گروسي، رضا عبداللهي و غلامرضا نوري برگزار شد.
به نقل از روابط عمومي مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي، حميدرضا فولادگر در جلسه بررسي طرح حمايت از توليد ملي كه در محل اين مركز برگزار شد، اظهار كرد: بايد ديد در سال جاري با محوريت سال توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني، مشكلات فعلي توليد كنندگان چيست و چه راهكارهايي براي حمايت از توليد ملي ميتوان در نظر گرفت چراكه جامعه انتظار دارد تا نهادها اقدامي عملي در جهت حمايت از توليد ملي انجام دهند.
بر اساس اين گزارش، نماينده مردم اصفهان در مجلس شوراي اسلامي، با بيان اينكه در اين جلسه تصميمي براي بررسي تمام مشكلات اقتصادي كشور نداريم، افزود: بايد ديد كه حمايت از توليد ملي چگونه و بر چه اساس است تا به صورت كاربردي عملي شود.
اين گزارش ميافزايد: سيدمحمد ميرمحمدي، عضو خانه كشاورز، در اين جلسه درباره موضوع توليد ملي در بخش كشاورزي، تصريح كرد: بايد واقعيتهاي موجود در هر بخش از توليد مشخص شود تا وضع موجود بررسي و بر اساس آن مسير مطلوب ترسيم شود، سپس سازوكارهاي لازم در اين زمينه به كارگرفته شود.
عضو خانه كشاورز در تشريح عوامل تاثيرگذار در بخش توليد، بهويژه توليدات كشاورزي، تاكيد كرد: زمين، آب، خاك، نيروي انساني از عوامل موثر در بحث توليد در حوزه كشاورزي هستند كه بايد مشخص شود وضعيت اين نهادهها به چه صورت است و در كدام بخشها كمبود احساس ميشود و نحوه مصرف آن به چه صورت است.
وي با بيان اينكه بايد موانع توليد در هر يك از بخشها مورد توجه قرار بگيرد، ادامه داد: اين موانع ميتواند كمبودهاي منابع، محدوديتهاي قانوني، تنگناهاي تامين نهادههاي توليد و عدم تامين سرمايه لازم براي توليد يا بيثباتي در قوانين و مقررات باشد.
ميرمحمدي با بيان اينكه بايد روي مشوقهاي لازم براي ارتقاء توليد در بخشهاي مختلف مورد توجه قرار بگيرد، توضيح داد: بايد به درستي بررسي شود كه اعطاي تسهيلات، ايجاد معافيتهاي مالياتي، در چه نقاطي بايد انجام بگيرد تا روش سنتي توليد به توليد مكانيزه و پيشرفته تبديل شود.
وي با تاكيد براينكه مشكلات فعلي توليد بايد فهرست بندي شود، يادآور شد: ضرورت دارد تا با برون رفت از وضع موجود توليد راهكارهاي تشويقي درنظر گرفته شود تا حمايت از توليد به درستي انجام شود.
احمدي توكلي در اين جلسه با بيان اينكه بخش توليد سالهاست مورد غفلت واقع شده است، گفت: وقتي كه قرار بود وزارت صنايع و معادن و وزارت بازرگاني ادغام شود من گفتم كه اين ادغام به ضرر صنايع و معادن تمام ميشود.
نماينده مردم تهران، ري، شميرانات و اسلامشهر در مجلس شوراي اسلامي افزود: بر اساس ادغام اين دو وزارتخانه تغييرات به نفع بازار مصرف و به ضرر توليد كننده است و اجراي هدفمندي يارانهها به شكل كنوني آن ضد توليد عمل كرد و فرصتي به بخش توليد داده نشد و كمكي هم به اين بخش صورت نگرفت كه در نهايت باعث شد تا ركود بخش توليد تشديد شود.
وي با بيان اينكه حل ركود ناشي از هدفمندكردن يارانهها در توليد با روش تغيير در فناوري ممكن است، تصريح كرد: افزايش نرخ ارز باعث شد تا زمينه تغيير فناوري ايجاد نشود كه اين ضربه سنگيني به بخش توليد وارد كرد.
اين نماينده مردم در مجلس نهم تاكيد كرد: سياستهاي مخرب دولت در طول اين سالها و مديران ناتوان به كارگرفته شده و عدم ايفاي اختيارات دولت در سالهاي اخير باعث شده تا تنها راهكار حل مشكل بخش توليد اقتصادي محض نباشد، بلكه براي حل مسائل باليد راه حل سياسي را درنظر گرفت چراكه تا وقتي اين دولت است كارهاي زيادي نميشود براي بهبود وضع توليد در پيش گرفت.
توكلي با بيان اينكه سياست پول تقسيم كردن پول بين مردم سياستي مخرب است، يادآور شد: دولتها در دنيا بر سر كار آمدهاند تا با اداره درست كشور، مردم با تفكر و تدبير و ابتكار ثروت خلق كنند.
وي با بيان اينكه، با سياستهاي كنوني دولت مشكل بخش توليد قابليت حل شدن ندارد، توضيح داد: با وجود اينكه 70 تا 80 درصد عرضه ارز در كشور از سوي دولت انجام ميگيرد نميتوان از نرخ ارز ثابت صحبت كرد.
عضو كميسيون برنامه، بودجه و محاسبات در مجلس نهم، با بيان اينكه حكم در بازار بايد به سود توليد انجام شود در مجلس ادامه داد: تا اين دولت بر سركار است اقدامهاي حمايتي از بخش توليد جوابگوي مشكلات اين حوزه نيست.